Warboel

18-01-2023

In het bos van Brian staan allemaal verschillende bomen. Ze zijn geknipt uit beschilderd papier dat je zelf maakt. Dankzij die knipsels van Brian, vielen alle bomen in de stad me plotseling op. Die winterse takken zijn een beeldschone warboel, zag ik, met dank aan Brian!

Groeten van Mirjam

Januari

17-01-2023

Januari is geen populaire maand. Al je geld is opgegaan aan de feestdagen en je zit met je lijst met goede voornemens. Het valt nog niet mee om iedere dag een half uur yoga te doen. In plaats van ontspanning wekt het eerder irritatie op. Je spieren doen zeer en je nieuwe vegan lifestyle maakt je chagrijnig. STOP!!! Misschien ben je gewoon te hard van stapel gelopen. Geen nood aan de man. Je hoeft je goede voornemens niet over boord te kiepen. Probeer gewoon iets minder van jezelf te vragen. Wellicht zijn 15 minuten yoga ook oké en start je met twee vega-dagen in de week. Iedere keer dat je een voornemen uitvoert is winst en verdien je de titel: held 2023 :-)

Groeten van Elke

Elvis is moe

11-01-2023

December is een heftige maand, ook voor een feestbeest als Elvis. Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, een paar verjaardagen en andere sociale contacten maken deze maand behoorlijk intensief. Cadeautjes kopen, etentjes (liefst meerdere gangen), versieren van de ruimtes... het is niet niks. Elvis moet even bijkomen in bed... maar leuk was het wel.

Groeten van Elke

Let op de details

10-01-2023

Vincent is een uitstekende observator. Dit portret in houtskool op papier zit vol bitterzoete details: het dunne haar keurig gekamd, een ouderwets pak en om de dunne pols een bescheiden horloge met dikke wijzers. Vincent, wie is het?

Groeten van Mirjam

Bos

06-01-2023

Hoeveel bomen zijn er nodig om een bos te maken? Brian knipt gestaag door aan zijn bijzondere bos.

Groeten van Mirjam

Gelukkig 2023!

04-01-2023

Alaska, Indi en Elvis wensen je een gelukkig 2023 en hopen dat al je dromen en wensen uitkomen. Zoals het hoort hebben ze ook een lijst met goede voornemens gemaakt, maar wat zijn goede voornemens eigenlijk? Wie bepaalt wat goed en slecht is? Alaska, Indi en Elvis vinden dat zij al behoorlijk goed bezig zijn. Ze roken niet en drinken geen alcohol, nemen geen drugs, gaan op tijd slapen en met de beweging zit het ook goed. Wat kan jij je dan nog voornemen? Goede voornemens voor je soul, zegt Elvis. Lief zijn voor elkaar, lekker knuffelen, met je vrienden afspreken, niet te streng zijn voor jezelf en vooral: Genieten van het leven, dan wordt 2023 een echt topjaar.

Groeten van Elke

Vierkante meters

03-01-2023

Vincent is een trouwe deelnemer aan het atelier op zijn woonlocatie. Hij legde zich toe op houtskooltekeningen en heeft zich gespecialiseerd in portretten. Als Vincent mazzel heeft, zit er iemand model voor hem, maar zonder model gaat het ook, dan tekent hij uit het hoofd en haalt hij zijn inspiratie uit de mensen die langslopen. Er zijn al heel wat vierkante meters portretten gemaakt.

Groeten van Mirjam

Knippen!

03-01-2023

Brian en ik zijn het over één ding helemaal eens: knippen is leuk. Hoe we al knippend bij de bomen verzeild raakten weten we niet meer maar de bomen die Brian maakt zijn onvergetelijk. Langzamerhand is het een heel bos. Wat een feest!

Groeten van Mirjam

Stadswandeling

27-12-2022

Op mijn stadswandeling kwam ik dit kasteel tegen. Het mengt op de foto prachtig met de omgeving, alsof het er al eeuwen staat:-)

Groeten van Mirjam

Landschap op tafel

20-12-2022

Op één van de locaties waar ik werk, werken Mirjam en Olga. Vandaag verzorgden wij de workshop kerststukjes maken met Olga, Mirjam & Mirjam.

Mirjam had alle inkopen gedaan, Olga klopte op alle deuren en ik stopte oase in water en knipte rond het fietsenhok een bosje rankende klimop. Het rook heerlijk naar dennengroen en hedera in het atelier. Wij hadden het geluk dat veel deelnemers aanschoven en dat ook een nieuwe bewoonster het helemaal zag zitten om kerststukjes te maken. Ze maakte er vijf en vertelde dat ze in elk kerststukje een ander landschap zag om in weg te dromen. Als je je in gedachten klein maakt kan je ronddwalen in een kerststukje:)

Groeten van Mirjam

korstmos en chocolademelk

13-12-2022

Bij het kerkje van Stompetoren zag ik op zondagochtend prachtige korstmossen op een muurtje. Onbeschrijfelijk mooi van kleur maar ook troosteloos in het waterkoude landschap met de sloten gevuld tot aan de zode. Ik kreeg zin in warme chocolademelk, soms overvalt dat verlangen mij. Een flinke mok vol en een lepel erbij om het kloeke chocolademelk-klotsen te veroorzaken.

Groeten van Mirjam

Dag Sinterklaasje

07-12-2022

'Dag Sinterklaasje' Elvis zwaait de stoomboot uit, ook de laatste pepernoten zijn opgegeten. Tijd voor kerst. Op de tafel in de eetkamer liggen gedroogde hortensia bloesems, dennenappels, lichtjes en engelenfiguren. Elvis is blij, eindelijk mag hij zijn afspeellijst met kerstliedjes draaien en dat doet hij de hele dag. Feliz Navidad, hij swingt een beetje met zijn heupen en vervolgens zingt hij hardop mee met: 'I want to wish you a merry christmas from the bottom of my heart' ... en ieder woord is welgemeend.

Groeten van Elke

Goed luisteren

30-11-2022

Goed luisteren is een kunst. Elvis beheerst deze als geen ander. Hij neemt de ander, onderbreekt hem niet en laat zien dat hij aandacht voor diens verhaal heeft. Dit is de juiste basis voor een goede communicatie. Als je begrijpt wat je gesprekspartner wil zeggen, ben je al een heel eind op weg. Nu nog even oefenen om iets terug te zeggen, dat is ook een kunst. Wat zegt Elvis? 'woef, woef'.

Groeten van Elke

Ecoline geeft gloed

29-11-2022

Ecoline is zo fel van kleur dat het zelfs op bruin papier kleurrijk blijft. Anouschka knipte herfstbladeren van bruin papier en gaf ze gloed met ecoline. Het zwarte papier als achtergrond doet de kleuren vlammen.
Mooi werk, Anouschka!

Groeten van Mirjam

Kennismaking

23-11-2022

Zwanen zijn fascinerende dieren, ze staan symbool voor romantiek en eeuwige trouw.
Baby Alaska is helemaal in de ban van deze elegante vogels. Zo snel als hij kan zwemt hij naar hun toe om kennis te maken. Broer Elvis weet niet zeker of dit een goed idee is, hij blijft liever uit beeld. Gelukkig zijn zwanen, meestal, erg verdraagzame dieren en kunnen zij goed met andere soorten omgaan. Na een rondje samen zwemmen komt Alaska weer aan land: 'dag zwaantjes, leuk om kennis gemaakt te hebben.'

Groeten van Elke

De mooiste

16-11-2022

Mijn drie-beste-dingen-van-het-leven willen nogal eens veranderen. Vandaag is één-van-de-beste-drie-dingen deze plant in de Hortus van Amsterdam.

Groeten van Mirjam

Alles komt goed

09-11-2022

Als de dagen korter worden, wordt de stemming vaak somberder. Het is nog donker als de wekker gaat en in de badkamer is het koud. Mist en regen hangen in de lucht en de paraplu is niet te vinden... STOP!
'Dat is de verkeerde benadering' zegt Elvis. De herfst is prachtig en de winter gezellig. Je kan ook volop genieten. Kaarsjes branden, Netflixen op de bank, warme chocolademelk, liefst met slagroom en meer. Alles komt goed.

Groeten van Elke

De lente in een vaas

08-11-2022

De moestuin is op zijn retour. De bonen zijn geplukt, de bleek selderij is geoogst, de courgette planten zijn op-sterven-na-dood. De lavendel is grijs, de pompoenen werden pompoenlampjes, de laatste komkommer at ik ter plekke op. De enige die zich niets van de herfst lijkt aan te trekken is de roos. Ze bloeit al sinds het voorjaar. Ik nam een mooie tak mee naar huis en zette de lente in een vaas.

Groeten van Mirjam

Niet vanzelfsprekend

02-11-2022

Het is belangrijk om je partner op waarde te schatten. Je maatje in het dagelijkse leven, je held in voor- en tegenspoed, je danspartner in alle levensvragen... verras hem/haar met een bosje rode rozen (tip van Elvis). Je kan natuurlijk ook jezelf verrassen, bijvoorbeeld met een stukje worst. Zoals de Franse schrijfster Sidonie Gabrielle Colette (1873-1954) al schreef: 'Jezelf blijven verrassen is een van de beste manieren om niet snel oud te worden.'

Groeten van Elke

Schoonheden

01-11-2022

Kijk, wat een schoonheden, en allemaal anders:)

Groeten van Mirjam

Zeiltocht

27-10-2022

Elvis wil lekker uitwaaien, tijd voor een zeiltocht. Zijn spotify lijst staat vol met zeemansliederen, hij kent alle teksten uit zijn hoofd en zingt het liefst hard mee. Indi en Alaska hebben nog moeite met tekst en melodie, maar doen hun best. Zo een weekendje weg doet wonderen voor ieders gemoedstoestand. Om niet al voor de trip teveel energie kwijt te raken, laat Elvis zich in de bagagekar naar het schip brengen. Als kapitein heeft hij recht op enkele privileges. Schip Ahoy!

Groeten van Elke

Schoonheid

26-10-2022

Dit mono-printje is gemaakt door Anouschka. Is het geen schoonheid, dit katje in zwart op oranje?

Groeten van Mirjam

Beeldschoon

26-10-2022

Rood met witte stippen, altijd weer een mooie verrassing die tegen te komen in het bos.

Groeten van Mirjam

Wonderschoon

25-10-2022

Ieder jaargetijde heeft zijn bekoring. Ik maakte een wandeling en zag onderweg wonderschone herfsttaferelen.

Groeten van Mirjam