PR

13-12-2023

Op verzoek van zijn agent is Elvis een PR-campagne gestart, reclame voor zichzelf. Als top professionele blogger draait hij er zijn poot niet voor om. Een onderzoek heeft aangetoond dat zijn website www.binnenrijm.nl nog niet bij iedereen bekend is. Afgelopen woensdag was het dan zo ver. Gedoucht en getoupeerd verscheen Elvis voor zijn fotoshooting op Centrum de Tour in Amsterdam West. Volgend jaar gaat de campagne de lucht in, maar wat dit inhoudt blijft nog even geheim, raden mag natuurlijk. Iedereen die nu al benieuwd is, hier (op de foto) een voorproefje van the making of...

Groeten van Elke

6 december

06-12-2023

6 december is de dag na pakjesavond en de gedenkdag van Sinterklaas. Tenminste de Christenen denken dan aan hem en de Duitsers, omdat die in de nacht tot 6 december hun schoen zetten. Zo divers kan het zijn en dat is leuk. Feesten is trouwens altijd leuk, wie niet Sinterklaas wil vieren, viert gewoon iets anders op 6 december. In Spanje viert man de 'Dag van de Grondwet', in Finland de Onafhankelijkheidsdag en in Israël is het de dag van de leraar... feest voor iedereen dus en voor wie dit nog niet genoeg is, die kan op de verjaardag van Richard Krajicek (6.12.1971) toosten.

Groeten van Elke

Piet

29-11-2023

Bijna pakjesavond, de spanning stijgt. Elvis is al helemaal voorbereid. Hij heeft zijn surprise geknutseld en zijn gedicht geschreven, zijn lootje mag blij zijn. Het wordt een geweldig feest, de hele familie komt. De familieleden uit het buitenland heeft hij een nauwkeurige instructie gestuurd, wat te doen. Na zoveel inzet mag Elvis best ook iets voor zichzelf wensen. Met verlangende ogen kijkt hij ieder jaar naar het stoomboot van Sinterklaas, een keer naar Spanje en terug... hoe mooie zou dat wezen. Hij droomt over een baan als Hulp-Piet, de outfit heeft hij al, nu nog solliciteren. Hoe reageert de samenleving op een Hulp-Piet-Hond? Elvis heeft geen idee, maar blijft positief.

Groeten van Elke

In de armen van Anna

24-11-2023

Een gitaar heeft verschillende gedaantes. In zijn hoes is de gitaar een soort rugzakje, op tafel is ie inspiratie voor tekenaars en in de armen van Anna klinkt de gitaar aanlokkelijk. En Anna zingt erbij.

Groeten van Mirjam

Stemmen

22-11-2023

Vandaag gaat Elvis stemmen, dat is zijn burgerplicht. Eens in de vier jaar mag dat, dan worden de leden van de tweede kamer gekozen. Elvis is nog een zwevende kiezer. Hij denkt dat een regering met Alaska (broer van Elvis) als minister voor buitenlandse zaken en Indi (zus van Elvis) als minister van justitie een vooruitgang zou kunnen zijn... maar misschien moet hij zich ook zelf verkiesbaar stellen. Een politieke boodschap heeft hij in ieder geval: 'WAF,WAF ###@%$& wif, wuf WAF!!!#' (het lukt me niet om dit te vertalen, aan zijn communicatie skills moet Elvis echt nog werken).

Groeten van Elke

Stoepkrijttijd

15-11-2023

Aan de stoepen lees ik af dat het stoepkrijtijd is. Met stoepkrijt kan je flink uitpakken en na een regenbui mag je meteen wéér aan de slag. Lijkt krijtdichten je leuk?

Is het mooi geworden? Stuur een foto dan naar binnenrijm, dan plaatsen we die op de inzend-pagina.

Groeten van Mirjam

Kunst & Cultuur

08-11-2023

Kunst en cultuur, Elvis houdt ervan. Tussen tubes verf zitten schilderen, werken vanuit eigen kracht en inzicht, hier wordt hij blij van. Zingeving ligt diep in onszelf en, na een artistieke explosie, ook op het doek.
Zoals je op de foto ziet is Elvis ook gek op boeken of, nog beter, op zelfgemaakte boeken, gemaakt door deelnemers. Een boek over denken, over schilderen, over...

Elvis is blij met het Cultureel Programma van HVO-Querido. Dit is trouwens meer dan alleen maar schilderen, dit gaat over inhoudelijk werken, dit gaat over dicht bij jezelf zijn, over filosofie, literatuur, poëzie, eetcultuur... dit gaat over zelfexpressie en beleven... en vooral over zin hebben in het leven.

Groeten van Elke

Inspiratie

03-11-2023

Brian laat zich inspireren door zijn jeugd in Suriname. Zo knipte hij de de bomen van Suriname van gekleurd papier en werkt hij nu aan een huis van lucifershoutjes. En op de rost achter het huis zit een leguaan, piepklein geboetseerd uit klei.

Groeten van Mirjam

Heli

03-11-2023

Voor de helikopter van Jay moest er een hangar komen. Die hebben Jay en ik samen gemaakt van balsahout, roerstokjes, een doorzichtig plastic deksel en wat lijm. Jay is de architect. Op de foto zie je de helikopter in de hangar op Jay's kamer. Inmiddels hebben we ook deuren gemaakt en zijn er plannen om op het dak een paar letters te schrijven: HELI. Ideetje van Jay. Ook de landingsplaats is in de maak, dat heet overigens helipad, weet ik dankzij Jay.

Groeten van Mirjam

Portret door Helen

25-10-2023

Het is fantastisch! Elvis weet het zeker... Helen heeft hém geportretteerd, onder de douche. Hij voelt zich vereerd, maar hoe kon zij weten hoe zijn natte vacht eruit ziet? Inzicht, denkt Elvis en voorstellingsvermogen. Twee eigenschappen die hij zeer waardeert.
Portret door Helen

Groeten van Elke

Doettafel

25-10-2023

Officieel heet het de Doettafel. Het is een flinke tafel waaraan gewerkt kan worden op de woonlocatie. Gewoonlijk wordt er aan zo'n tafel gerummikubt of ontbeten maar op gezette tijden leg ik aantrekkelijke materialen neer en kunnen bewoners aanschuiven voor een praatje, een beetje mopperen of een diep gesprek. Potloden en krijtjes, plankjes balsahout, kralen en aquarelverf en dikke vellen papier op tafel verleiden soms tot het maken van iets. Dat is een mooi moment, als iemand aan de slag gaat.

Groeten van Mirjam

Themadagen

18-10-2023

Elvis is gek op themadagen. Iedere dag kijkt hij ernaar uit om te zien op welk maatschappelijk vraagstuk hij zijn aandacht kan vestigen. Zo vergeet hij zeker niemand. Hij staat stil bij de dag van het vroeggeboren kind, de dag van de ergotherapeut, de internationale week van de borstvoeding en de dag van de animator... Voor 18 oktober was het even zoeken, het leek een dag van niets te zijn, maar de aanhouder wint. Uiteindelijk ontdekte Elvis een lijst die meer wist: 18 oktober is de dag van de verzorgenden en zorgkundigen. Hier kan Elvis iets mee. Vandaag gaat zijn aandacht uit naar zijn lieve collega's bij HVO-Querido en alle andere zorgzame mensen.

Groeten van Elke

Waaierpenseel (2)

11-10-2023

Nathalia werkte met ecoline en de waaierpenseel op papier. Ze zegt daarover: Doop de kwast in en dan gebeurt het. Schilderen gaat dus over dapper zijn, uitproberen en geluk hebben.

Nathalia, dank voor je schilderij en je wijze woorden.

Groeten van Mirjam

Elvis in shock

11-10-2023

Elvis is in shock. Hij kan niet begrijpen wat er allemaal in de wereld gebeurt en wat mensen elkaar aandoen. Tijdens het nieuws kijken moet hij huilen, heel hard... totdat de buren klagen. Volgens Elvis zouden de buren ook beter kunnen huilen, in plaats van klagen. Als iedereen dat nu zou doen en een reusachtige lawine van gejank om de wereld trekt, zouden de oorlogen in de wereld dan stoppen? Iedereen even stil en naar elkaar luisteren... zo begint een goede communicatie.

Groeten van Elke

Waaierpenseel (1)

06-10-2023

Helen probeerde de waaierpenseel uit en exposeert haar werkstuk nu op Binnenrijm.

Wat vindt Elvis van dit portret?

Groeten van Mirjam

Geen vlees op dierendag?

04-10-2023

Geen vlees op dierendag? Elvis kijkt treurig naar zijn hondenbrokjes. Als hij de samenstelling op de verpakking hondenvoer bekijkt komt hij tot de conclusie, dat er heel wat dode beesten inzitten. Op social media is opgeroepen om vandaag geen dieren te eten, maar wat dan wel? Appels en peren staan niet echt op zijn menuplan. Dierendag is voor alle dieren op aarde, niet alleen voor honden. Ieder jaar op 4 oktober zit Elvis hiermee in zijn maag en waarschijnlijk is dat ook alles wat er vandaag ingaat zitten.

Groeten van Elke

Osdorp

29-09-2023

Ook Osdorp bouwt aan de toekomst en heeft binnenkort zijn eigen Zuidas. De ontwerpen zijn al klaar:)

Groeten van Mirjam

Extinction Rebellion?

27-09-2023

Elvis blokkeert de wasmachine. Is hij een Extinction Rebellion? Nee, hij is zeker voor biodiversiteit en hij wil zich ook voor het klimaat sterk maken, maar Elvis voert zijn eigen strijd. Niet voorstelbaar een wereld zonder pomeriaan, hij zet zich in voor de toekomstige generaties dwergkezen. Deze tips geeft hij je dan ook graag mee: gebruik een energiezuinige wasmachine, droog je was buiten aan de lijn (indien mogelijk), draai geen halfvolle wasmachines en was op lage temperaturen.

Groeten van Elke

In drukletters

20-09-2023

Twee jaar geleden schreef ik een blog over een vracht letters op een vrachtwagen en over omhoog kijken.
Vanochtend sloeg ik een krantje open en daar las ik in drukletters wat die geveltekst is: het is kunst!

Groeten van Mirjam

Appels

20-09-2023

De appel lijkt zo gewoon als hij in de supermarkt in de schappen ligt, hij is ons alledaagse fruit. Hoogste tijd om er even aandacht aan te besteden. De appel staat voor wijsheid, vruchtbaarheid en onsterfelijkheid, voor verleiding en voor zonde... een divers vruchtje dus. Elvis wil zich even laten inspireren en focust zich op zijn zelf geplukte appel. Hij denkt aan het Bijbelse verhaal van Adam en Eva. Hoe zou de wereld eruitzien als er geen appelboom in het paradijs was geweest. Hij denkt even goed na en komt tot de conclusie: 'Als er geen appelboom geweest was, was er ook geen paradijs geweest'.

Groeten van Elke

Ideetje

15-09-2023

Marlene kwam met een ideetje. Ze vroeg me of het mogelijk was om Lego te kopen. Ik kocht een flinke doos met kleurige, eenvoudige stenen. Marlene ging aan de slag, bouwde eerst een catamaran en toen een vliegtuig. Daarna werkten we samen aan een tafel, stoel, bed en sofa.

Groeten van Mirjam

De laatste vakantiedag

13-09-2023

De laatste vakantiedag is essentieel. Hoe wij onze vakantie in herinnering houden heeft vooral met de hoogtepunten en de afsluiting van de vakantie te maken. Om dit goed te doen is best wel een kunst. Het is niet makkelijk om iets prettigs los te laten. Het werk komt alweer gevaarlijk dichtbij en de terugreis op zich betekent ook best stress. 'Stop!' zegt Elvis,. 'even in die vertraging'... en dat doen Indy, Alaska en Elvis samen. Een laatste keer bewust genieten, neusjes in de lucht en zoveel Terschellinger lucht inhaleren als mogelijk.

Groeten van Elke

schilder Peter

08-09-2023

Vincent trekt graag op met de schilder die het buitenhoutwerk van de woonlocatie room-geel schildert. Eerst nam schilder Peter dagen lang het houtwerk af met een sopje, toen werd er geschuurd en nu is het aflakken begonnen.
Vorige week kwam Peter in het atelier een bekertje koffie drinken en heeft Vincent hem geportretteerd met houtskool op room-wit papier. Peter was een prima model, hij zat stil en leefde mee met de lijnen die op het papier verschenen. Het was gezellig aan tafel vanwege de vriendschappelijke sfeer tussen de tekenaar en de schilder.

Groeten van Mirjam