The Jazz Singer

06-10-2021

Op 6 oktober 1927 presenteerde Warner Music de muziekfilm 'The Jazz Singer'. Deze film staat bekend als de eerste succesvolle geluidsfilm en draaide in Amerika in verschillende theaters. Elvis is blij met de vooruitgang in de filmindustrie. Zonder geluid vindt hij maar niks. Voor een mooie dierfilm met blaffende honden blijft Elvis graag thuis.

Groeten van Elke

Kijk omhoog

01-10-2021

Het kan geen kwaad om af en toe omhoog te kijken om te zien wat daar allemaal gebeurt...

Groeten van Mirjam

Dag van het hart

29-09-2021

Heb je een gezonde levensstijl? Op 29 september is de internationale dag van het hart. Een perfect moment om even je cholesterolwaarde en je bloeddruk te checken. Voldoende beweging en gezonde voeding zijn natuurlijk van belang, maar een echte romanticus als Elvis weet dat dit niet alles is. 'Zorg goed voor jezelf, ook in de liefde' zegt hij.

Groeten van Elke

Elvis in functie

22-09-2021

Je had het natuurlijk allang door. Elvis is niet zomaar en hond. Behalve dat hij een bekende blogger is, is hij ook een emotional support animal. Elvis neemt zijn functie bij het ACM HVO-Querido erg serieus.
Hij laat hoogoplopende emoties bedaren, troost en vermaakt daar waar nodig. De dames zijn dan ook gek op hem. Als blijk van hun waardering heeft een van hun een pakje voor hem gemaakt en dat draagt Elvis met trots.

Groeten van Elke

Elvis nieuw kapsel

16-09-2021

Elvis is er nog niet aan gewend. Als hij in de spiegel kijkt herkent hij zich amper. De kapper heeft voor een metamorfose gezorgd. Zijn golvende lokken zijn eraf en hij heeft een pittig kort kapsel. Niet treurig zijn Elvis, jij kan het hebben.

Groeten van Elke

Bassie en Adriaan

08-09-2021

Elvis en Yvo zijn broers, net als Bassie en Adriaan. Helaas zijn ze niet zo bekend, maar dat valt misschien nog te veranderen. Een succesvol artiesten duo lijkt hun wel wat. Elvis oefent al en danst vlijtig op zijn achterpootjes. Maar wie wordt clown en wie wordt acrobaat? Deze discussie zorgt voor ruzie, maar gelukkig duurt dat nooit lang.

Groeten van Elke

Courgette

03-09-2021

Het grote verschil tussen een atelier en een moestuin is: dat in het atelier alles onaangeroerd blijft tot je er weer terugkeert en dat in de moestuin alles doorgroeit. Het onkruid in de moestuin groeit ook door, daar heb je in het atelier dan weer geen last van!

Groeten van Mirjam

Vierdaagse

01-09-2021

Op 1 september 1909 ging de eerste vierdaagse van start. Het is het grootste wandelevent in de wereld en een van de oudste evenementen in Nederland. Elvis weet dat de vierdaagse in Nijmegen gelopen wordt, maar dat was niet altijd zo. In 1925 werd er definitief voor Nijmegen gekozen, voor de tijd was het iedere keer in een andere stad. Elvis is bezig zijn conditie te verbeteren, deze keer wil hij ook starten.
Dapper maakt hij kilometers met zijn korte pootjes. Best vermoeiend allemaal en hij weet: het wordt de dood of de gladiolen. Elvis' tip: Voldoende water drinken onderweg!

Groeten van Elke

La Tomatina

25-08-2021

Op 25 augustus moet je eigenlijk in Spanje zijn. Niet ergens in Spanje natuurlijk, maar in Valencia. Wat in 1944 als een ludieke actie van een paar jongeren begon, is uitgegroeid tot een groot volksfeest. Inmiddels is het tomatenfeest internationaal bekend. Wat dit inhoud? Je bekogeld elkaar met tomaten.
Om precies te zijn, met 150 000 kg overrijpe tomaten, maar voorlopig zit Elvis nog voor zijn tomatenplantje op een goede oogst te wachten.

Groeten van Elke

Kip 4 heeft het koud

20-08-2021

Ciglin stuurt ons vier vreemde vogels: vogel 1 is ondervoed, vogel 2 wacht op voedsel, kip 3 gaat naar haar hok om eieren te leggen, kip 4 heeft het koud.

Groeten van Mirjam

Eigen stijl

20-08-2021

Serge heeft een eigen stijl. Als hij aan het werk gaat wil hij vooral geen advies. Hij weet wat hij wil en werkt in opperste concentratie tot het werkstuk voor hem op tafel lijkt op wat hij van plan was te maken.

Groeten van Mirjam

Buitengewoon

20-08-2021

Wat zou het betekenen, die twee sierlijke pijlen op geel? Mooi is het zeker, buitengewoon mooi, voor een verkeersbord opvallend elegant!

Groeten van Mirjam

Boomplantdag

18-08-2021

In Pakistan is op 18 augustus boomplantdag. In Nederland hebben wij een boomfeestdag in maart.
Elvis lijkt het een goed idee om beide dagen in het jaar te vieren. Als hij ieder jaar twee bomen plant schiet het ook een beetje op. Het liefst had hij zijn eigen bos, maar daarvoor moet je in Nederland een groep bomen op tenminste 1000 vierkante meter hebben. De boomkruimen moeten minimaal 64% van de lucht bedekken. Alleen lukt Elvis dat natuurlijk nooit, maar misschien heb jij ja ook zin om mee te doen.

Groeten van Elke

Overrompelend

13-08-2021

In mijn moestuin zit het soms tegen (slakken, bladluis, rupsen, hazen) en soms zit het overrompelend mee:

Groeten van Mirjam

Koppen op de golven

13-08-2021

Soms pakt het op het doek extra goed uit, zoals op dit schilderij door Anouschka. De witte verf spat van de azuurblauwe golven.

Groeten van Mirjam

Onder verdenking

11-08-2021

Het zou je maar gebeuren. Elvis is onder verdenking. Indi's (zusje van Elvis) lievelingsknuffel is weg en een anonieme bron beweert Elvis ermee gezien te hebben. Elvis zegt natuurlijk niets zonder zijn advocaat. De beruchte gevangenis Alcatraz werd op 11 augustus 1934 in gebruik genomen. Elvis denkt aan Al Capone, de bekendste gevangene van Alcatraz en hoopt dat zijn advocaat beter is en hij snel weer van zijn vrijheid kan genieten.

Groeten van Elke

Zomerlook

04-08-2021

De zomer is niet helemaal wat Elvis ervan verwacht heeft. Geen enkele kans op zonnebrand of gebleekte plukjes haar. Tijd om zelf in actie te komen. Even shoppen bij de drogist, enkele uurtjes in de badkamer en voilà, hier is Elvis met zijn nieuwe zomerlook. Is hij niet prachtig?

Groeten van Elke

Uitgebloeide klaproos

30-07-2021

Met het zaadbolletje van een uitgebloeide klaproos en acrylverf stempelde Ciglin een koninklijke wenskaart. Wie is de gelukkige die deze kaart gaat ontvangen?

Groeten van Mirjam

Foetsie

30-07-2021

Ik kon het niet laten en stapte op de fiets. Zouden ze dat beeld in Nieuw-West echt hebben verhuisd naar Zuid? Wat een klus en wat een risico! Een joekel van een beeld in Muschelkalk waar er maar een van is.

Groeten van Mirjam

Julius

28-07-2021

Op 28 juli 46 v. Chr. wordt Julius Caesar dictator in Rome, maar het kan ook in 44 of 48 v. Chr. zijn geweest. Op internet heb jij de keuze. Elvis vindt dit niet zo belangrijk, er zijn andere noemenswaardige zaken. Bijvoorbeeld dat de senaat hem de job als dictator voor 10 jaar gaf... wat een baan! Elvis kan er alleen maar van dromen. Ik ben er niet helemaal zeker van maar volgens mij hoorde ik Elvis net mompelen: 'veni vidi vici' (ik kwam, ik zag, ik overwon). Ik kijk naar Elvis en heel even verschijnt het gezicht van Julius Caesar voor mij.

Groeten van Elke

Kaft

27-07-2021

Adrie's schetsboek staat vol berglandschappen. Zelfs de zwarte kaft is een landschap geworden (met maansverduistering).

Groeten van Mirjam