Barbie

23-08-2023

Elvis is niet snel nerveus, maar van een megastar als Barbie is hij dan toch onder de indruk. Als echte supporter maakt hij een kans op een 'meet and greet' met zijn idool. Gelukt! Een ontmoeting van slechts twee minuten, maar de wereld staat even stil. Hij had haar graag willen vragen of zij ook na het opstaan er al zo knap uitziet en of het lastig is om altijd hakken te dragen... toch er komt geen geluid uit zijn bek. Hij heeft amper naar haar durven kijken en dan zijn de twee minuten ook al om. Gelukkig heeft hij de foto nog.

Groeten van Elke

I love you!

16-08-2023

Niet iedereen vindt het makkelijk om zijn gevoelens te uiten, vooral als het om liefde gaat. Je moet wel sterk in je schoenen staan, om je zo kwetsbaar op te durven stellen. Het gevolg is dat gevoelens veel te weinig uitgesproken worden en emoties opgekropt. Dat benauwd. Dus, huil, lach en verwonder je. Laat de ander weten wat je denkt en voelt. Elvis doet het je voor en zegt je vandaag, wat hij je altijd had willen zeggen: 'I love you... I love you all'.

Groeten van Elke

Kattendag

09-08-2023

Gisteren, op 8 augustus, was de internationale kattendag. Dit is een soort dierendag, maar dan alleen voor onze miauwende vrienden. Elvis weet niet wat hij hiervan moet denken. Hij stond net nog in Amsterdam op een boot bij de canal pride voor inclusie en vandaag voelt hij zich al weer buitengesloten.
Gelukkig is op 26 augustus wereld hondendag, dat maakt het wel een beetje goed... maar de krachten bundelen tot de ultieme dag van de viervoeter, lijkt Elvis nog leuker, hij is voor verbinding.

Groeten van Elke

You Are Included

02-08-2023

Elvis is included en dat vindt hij fijn. 25 jaar Canal Parade in Amsterdam zijn een goede reden om trots te zijn. Gelijke rechten, zichtbaarheid, mogen zijn wie je bent... van 22 juli tot 6 augustus kan je in Amsterdam je uniciteit en de uniciteit van de andere vieren. Het thema van dit jaar zegt waarover het altijd al gaat: 'You Are Included'.

Groeten van Elke

Restjes

19-07-2023

Helen is een trouwe deelnemer aan het atelier op haar woonlocatie. Ze houdt van poëzie en ook van boetseren, tekenen en schilderen. Toen wij met vilt een feestslinger maakten, had Helen ook oog voor de restjes en snippers vilt. Ze legde de beige restjes op een roze vaantje en voegde twee rode harten toe. Voila: een gedicht van vilt.

Groeten van Mirjam

Marlene

16-07-2023

Marlene komt altijd met een plannetje naar het atelier. We overleggen kort en gaan dan aan de slag. Ik maakte de tafel, Marlene maakte de pan en het fruit van klei. Alles mini, alles op de tast gemaakt.

Groeten van Mirjam

The Living Museum

06-07-2023

Elvis zit tussen tubes verf en penselen op een roze wolk. Hij is net terug van een werkbezoek naar Zwitserland en Duitsland, waar hij kennis met 'The Living Museum' gemaakt heeft. Dit is een plek waar een ieder, met geleefde ervaring, zich artistiek kan ontwikkelen. Elvis werkt graag op deze manier aan zijn persoonlijk herstel en vindt het fijn om zijn artistieke opvatting met anderen te delen. Wie weet? Misschien komt er ook ooit een 'The Living Museum' in Amsterdam? Elvis is er dan zeker als de kippen bij.

Groeten van Elke

Tuinman Michael

14-06-2023

Op een van de locaties waar ik werk woont tuinman Michael. Vorige week stond er nog een sla-plant op de tuintafel, vandaag trof ik er aardbeienplantjes aan! Prachtig blad met een prachtige schaduw. Als daar straks dan ook nog aardbeien bungelen...

Groeten van Mirjam

Buitenspeeldag

14-06-2023

Vandaag is de nationale buitenspeeldag. In het hele land starten projecten op, om kinderen achter de computer weg te lokken. Elvis snapt er niets van. Voor hem is iedere dag een buitenspeeldag: achter zijn balletje aan rennen, met zijn pootjes in de modder, op het klimrek in de speeltuin klimmen, of met Alaska en Indi door het bos springen...zo komt Elvis aan zijn fantastische mojo.

Groeten van Elke

Op een grindpad

09-06-2023

In het Vondelpark zag ik een hondje waar ik niet bang voor was.

Groeten van Mirjam

Rabarber

07-06-2023

Elvis is zich nog niet zeker of hij rabarber lust, hij vindt hem te zuur. Dit jaar heeft hij met de oogst gewacht tot de stengels van de rabarberplant mooi rood waren... want: hoe roder de stengel, hoe zoeter de rabarber. Zijn suikerpotje heeft hij voor de zekerheid alsnog goed gevuld, wie weet hoeveel hij voor zijn rabarbermoes uiteindelijk nodig heeft? Eigenlijk is dit project van succes verzekerd, maar als het toch nog tegenvalt? Dan gebruikt hij de giftige bladen van de rabarber om 'thee' te zetten tegen rupsen en luizen, of de hele plant om zijn poot tegen op te tillen.

Groeten van Elke

Hooikoorts

24-05-2023

Het is weer zover! De pollen vliegen door de lucht en iedereen met een gevoelig neusje en hooikoorts-allergie indicatie heeft er last van. Elvis niest al sinds dagen zonder einde, hij heeft deze allergie pas op latere leeftijd ontwikkeld. Elvis heeft zich laten inenten, gebruikt oogdruppels en eet honing van de bijen uit zijn leefomgeving...en als dit alles niet helpt zeilt hij met zijn bootje op de open zee en komt pas terug als de kust weer veilig is.

Groeten van Elke

Frisse kijk

12-05-2023

Tuinman Michael heeft een frisse kijk op tuinieren. Waarom geen doorgeschoten sla op de buitentafel? Gewoon in een bloempot. Ziet er weergaloos uit, toch?

Groeten van Mirjam

Extra kleur

12-05-2023

Marlene knipte twee tulpen, blaadje voor blaadje. Als je goed kijkt zie je dat ze het papier telkens dubbelvouwde en daardoor symmetrische vormen maakte. De zwarte kaart waarop de tulpen zijn geplakt, geeft de bloemen extra kleur.

Groeten van Mirjam

Twee minuten stilte

03-05-2023

Op 4 mei ben je van 20:00 tot 20:02 stil, je zegt niets. Je denkt dan aan de slachtoffers uit de tweede wereld oorlog. Ook Elvis doet eraan mee. Hij denkt aan het leed dat de oorlog teweeg brengt, aan de families die iemand moeten missen en dat zoiets verboden zou moest zijn. Dit gaat veel dieper dan een prijsstijging van zijn hondenkoekjes en zijn glansshampoo (veroorzaakt door de energiecrisis/ oorlog in Oekraïne). Vrijheid is kwetsbaar, weet Elvis, vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar als iedereen tegen oorlog is komt het vast wel goed.

Groeten van Elke

Uit de tuin

28-04-2023

Michael woont op één van de locaties waar ik werk en is daar tuinman. Hij is vormgever èn verzorger van twee tuinen: de siertuin en de moestuin. Onlangs maakten de bewoners van de locatie decoratie voor de bloesemtakken op tafel. Met lintjes hingen we de versiering er in. De week daarop waren onze paastakken een weelderig boeket geworden met tulpen uit de tuin. Dank je wel, Michael!

Groeten van Mirjam

Op de tast

28-04-2023

Marlene woont op één van de locaties waar ik werk en zij maakt graag kaarten. Zo'n kaart doet ze graag cadeau, dan schrijft ze iets spitsvondigs aan de binnenzijde en verrast zo vriend en vijand.

Marlene omschrijft mij precies de kleuren die ze in haar hoofd heeft en vraagt mij die tinten te brengen.
Ze gaat gestructureerd te werk, vouwt het witte papier dubbel en knipt een wolk. Ze vouwt de wolk open en vraag: 'Is ie goed?' Dan knipt ze nog een tweede wolk, maar zonder te vouwen. Ze vraagt om een licht blauwe kaart en een donkerblauw potlood. Ze tekent sterren, dan legt ze de wolken op de rand van de kaart en vraagt mij ze op te plakken. Ik sputter tegen. 'Marlene', zeg ik, 'die bovenste wolk, mag ik die iets meer naar boven schuiven dan verdwijnt de meest perfecte ster niet achter een wolk. Marlene is akkoord, ik plak de wolken vast en geef haar de kaart. Ze voelt of alles op zijn plek zit, vouwt de kaart open en schrijft op de tast haar bericht. In haar blinde ogen zie ik een twinkeling en ze schatert luid om wat ze schreef.

Groeten van Mirjam

Helen

28-04-2023

Op een van de locaties waar ik werk woont Helen. Met haar onderkoelde humor maakt zij van onze dinsdagmiddagen een feestje. Helen maakte deze vlinder van papier tot een juweeltje door pretogen op de vleugels te plakken.

Groeten van Mirjam

Oranje in huis

26-04-2023

Om alvast in de juiste stemming te komen, trok ik alle oranje boeken uit de kast. Voila! De toon is gezet.
Nu is het oranje in huis, of eigenlijk was dat het al want de boeken stonden, verspreid, al in de kast, maar vielen zo niet op. Als stapeltje doen ze het goed:)

Je kan er een stapelgedicht van maken, Elke legt het je uit.

Groeten van Mirjam

Stop pesten

19-04-2023

Wist je dat 19 april de dag tegen pesten is? Een ieder wordt opgeroepen om aandacht aan dit onderwerp te besteden. Elvis haat pestkoppen en het liefst zou hij op deze dag alle pestkoppen pesten... maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij besluit daarom vandaag bijzonder veel aandacht voor anderen te hebben. Hij heeft een mand vol dichtgevouwen papiertjes met lieve teksten erop gemaakt en Jan en alleman mogen er een pakken. Jan heeft zijn papiertje al bekeken en is blij. 'Je doet ertoe!' staat erop :-)

Groeten van Elke

Trommeltje met koekjes

12-04-2023

Ik was één van de gelukkigen die mochten aanschuiven bij de Paas-brunch van Pauline. Pauline is bijna 8, ze heeft een rode step, een wekker die liedjes zingt èn ze heeft haar A, B en C zwemdiploma. Ik kreeg een trommeltje van Pauline cadeau en dat trommeltje zat vol met geweldig mooie, zelfgemaakte koekjes. Pauline, dank je wel!

Groeten van Mirjam

Kapsalon

12-04-2023

Nee, Elvis zit niet bij de kapper, hij experimenteert alleen wat voor zijn nieuwe 'lente-look'. Het bijzondere nieuws van deze week is iets anders: het eten van zijn eerste 'kapsalon'. Ongeacht dat dit gerecht al sinds 2003 bestaat, heeft hij het nog nooit gegeten. Niet vanwege de 1800 calorieën, die zo'n standaard kapsalon heeft, maar vanwege het idee. Veel snackfood met veel saus en met kaas overbakken... het was een hele ervaring. Elvis heeft zijn weke patatjes weggewerkt, maar kiest de volgende keer liever een gemengde salade. Wist je dat de 'kapsalon' als cultureel erfgoed van de toekomst behandeld wordt? Gekker moet het niet worden, zegt Elvis.

Groeten van Elke

Kusje van de paashaas

05-04-2023

Eindelijk weer lente! Dat wordt gevierd met een heus lentefeest, Pasen. Elvis houdt ervan. Eitjes zoeken in de achtertuin en uitgebreid ontbijten met de hele familie. Elvis is al weken van te voren aan het bedenken waarmee hij de tafel dit jaar versiert. De keuze voor het gebak heeft hij nog niet kunnen maken. Wordt het een lekkere brioche met maanzaad of een verrukkelijk limoentaartje? Misschien wel allebei. Voor zoveel inzet krijgt Elvis alvast een kusje van de paashaas.

Groeten van Elke