Hondenweer

07-04-2021

Het is hondenweer! Ik heb al helemaal geen zin om op te staan, maar het moet. De honden moeten naar buiten, maar hebben er ook geen zin in. Wanneer krijgen wij eindelijk lenteweer? Niemand weet het, het lijkt wel winter. Elvis en Indi zitten te drogen in hun mandje. Een ding weet ik zeker. Het is slechts een kwestie van tijd.

Groeten van Elke

Fossiel

07-04-2021

In Nederland en België zijn huizen, buitentrappen, stoepranden, vloeren en badkamers soms gemaakt van Belgisch hardsteen. Het is een grijze steen met witte fossieltjes. Ooit zwommen er diertjes in een moeras en toen dat moeras droog viel, werd het steen. Als je geluk hebt, zie je een schelp of zee-egel op de stoep of, zoals ik, in de gevel van een van de gebouwen rond Artis. Als je in Belgisch hardsteen gaat hakken met hamer en beitel dan maak je kennis met de geur van het moeras, die ligt net als de fossielen ook opgesloten in de steen:) Ik maakte een opdracht over sporen.

Groeten van Mirjam

Blij verkeersbord

02-04-2021

Heel fijn om onderweg een blij verkeersbord tegen te komen.

Groeten van Mirjam

Even rust!

31-03-2021

Een baby in huis is best vermoeiend en Elvis heeft even iets tijd voor zichzelf nodig. Aan het strand kan hij weer op adem komen. Iedereen heeft het over Indi. Indi wervelt als een tornado door het huis. Haar lievelingsspeelgoed is, naast het interieur, muis, vogelpop en bot; de stok van Mirjam.

Groeten van Elke

Verzamelen

30-03-2021

Voor het verzamelen van chocolade eitjes heb ik een opdracht bedacht. Succes met maken en succes met eitjes zoeken:)

Groeten van Mirjam

Stok

30-03-2021

Wat een liefje is Indi! Elke en Elvis zijn geluksvogels dat ze zo'n doddig hondje in huis hebben gekregen. Deze stok is voor Indi om mee te oefenen:)

Groeten van Mirjam

Prinses met eekhoorn

30-03-2021

Ginette liet zich inspireren door de jugendstil stroming die van 1890 tot 1914 in Europa de architectuur, schilderkunst en gebruiksvoorwerpen sierde. De stijl beoogde, geïnspireerd door de natuur, vormgeving op gestileerde en decoratieve wijze. Dank Ginette voor jouw prinses met eekhoorn en tulp in jugendstillstijl.

Groeten van Elke en Mirjam

Boek vol bergen

26-03-2021

Vanochtend kwam Adrie zijn boek-vol-bergen laten zien. Op iedere pagina van zijn schetsboek staat een keten, klif of pas. Adrie houdt van experiment, dat zie je aan de objecten die hij op zijn landschappen plakt. Die steentjes en takjes vindt hij op straat of in de tuin. De bergen vindt hij in fotoboeken die hij graag bestudeert. Binnenkort de Grand Canyon? Dank je wel Adrie, voor je bergen op Binnenrijm.

Groeten van Mirjam

Jarig

24-03-2021

Ciglin maakte een aquarel ter ere van de eerste verjaardag van Binnenrijm.
Hij lijkt ons heerlijk, die taart. Dank je wel Ciglin!

Groeten van Elke en Mirjam

It's a girl

24-03-2021

Hoera, het is een meisje! Elvis heeft een zusje gekregen, hij is helemaal blij. Het is nog een beetje onwennig om met deze kleine spook rekening te houden, maar Elvis doet het goed. Hij vindt het prima dat zij zijn speeltjes pakt en wordt ook niet boos als zij plotseling uit zijn etensbakje een hap neemt. Nu is Elvis niet meer enig hond... trouwens, haar naam is Indi. :-)

Groeten van Elke

Gevulde koek

19-03-2021

Deze aantrekkelijke gevulde koek is geschilderd door Kees. Als je goed kijkt zie je dat de aquarel nog nat is. Een heel vers schilderij! Dank je wel Kees, wij zijn dol op gevulde koeken. De opdracht over lekkers schilderen vind je hier.

Groeten van Elke en Mirjam

In spanning

17-03-2021

Elvis is in spanning en dit is te begrijpen. Op de grond in de woonkamer ligt plotseling een nieuwe grote hondenmand en nieuw speelgoed is er ook. Een touw, balletjes in verschillende kleuren en een pop. Elvis gaat even proefzitten, maar dit is duidelijk niet zijn maat. Voor wie zou het zijn? Over een week weet hij meer. Er is trouwens nog een vraag te beantwoorden en deze komt van Mirjam: 'Ja Mirjam, Elvis houdt van katjes'. Zijn er nog meer vragen? ;-)

Groeten van Elke

Buitenrijm: in de keuken

16-03-2021

Wij zijn heel blij te zien dat het goed gaat op de boerderij van Arno.

Groeten van Elke en Mirjam

Sjoemelen

12-03-2021

Is het sjoemelen als je de werkelijkheid mooier maakt dan ie is? Dit tere bloesempje dat ik op mijn zondagswandeling tegen kwam, was bleek van kleur en stak flets af tegen de grijze lucht. Met een groen blad dat ik in het gras plukte, gaf ik de bloesem een donkere achtergrond. Nu komt het tere roze in de bloesemblaadjes goed uit op mijn foto. Sjoemelen dus! Over de kleur groen maakte ik een opdracht.

Groeten van Mirjam

Tandarts

10-03-2021

Een mooie gebit is een waardevol bezit! Elvis weet er alles van en doet zijn best om zijn tanden in een goede conditie te behouden. Poetsen, flossen, spoelen...niet teveel drop eten, maar toch, hij moet naar de tandarts. Na een professionele gebitsreiniging en een getrokken kies kan hij weer volop lachen.

Groeten van Elke

Verhaal

09-03-2021

Ginette heeft een opdracht bedacht voor Binnenrijm. Ze maakte met riet-pen en zwarte ecoline een tekening van twee mensen die je aan kijken. Ginette vraagt je of je bij haar illustratie een verhaal kan schrijven.
Waar zijn deze twee? Wat denken ze? Wat zeggen ze? Zijn ze net wakker? Een illustratie kan een aanleiding zijn om een verhaal te schrijven waarvan je de afloop zelf nog niet weet. Probeer maar, begin gewoon. Succes!

Groeten van Elke en Mirjam

Katjes

09-03-2021

Ik heb een vraag aan Elvis. Houdt hij van katjes?

Groeten van Mirjam

Perspectief

05-03-2021

Met de sneeuwklokjes keert ook het licht terug in de dagen. Alles krijgt weer kleur, al is het zo teer als sneeuwklokjeswit.

Groeten van Mirjam

Op dieet

03-03-2021

Nu is het officieel. Elvis is te dik. De dierenarts heeft hem gewogen en zijn linker wenkbrauw opgetrokken: 'Dacht ik het niet!!' zucht hij. De coronakilo's zijn in de laatste maanden eraan gevlogen. Elvis slikt en kijkt bedroefd. Dit heeft consequenties. Minder eten, meer sport, geen lekkere tussendoortjes, maar er is natuurlijk licht aan het einde van de tunnel. Elvis visualiseert hoe hij er na zijn inzet uit gaat zien. Hij ziet zichzelf met een gespierde hondenlijf en wapperende vacht op het strand rennen en iedereen kijkt! ;-)

Groeten van Elke

Sneeuwklokje

02-03-2021

Dank je wel Kitty, voor jouw sneeuwklokjes, gemaakt met rietpen en ecoline.

Groeten van Elke en Mirjam

Rode madelief

02-03-2021

Ciglin maakte een onvergetelijke madelief. Wat een schoonheid is het!
Dank je wel Ciglin. De techniek wordt uitgelegd in de opdracht wasco en ecoline.

Groeten van Elke en Mirjam

Spruitjes

26-02-2021

Ik kwam in Zuid bomen tegen met sneeuwgezichten, in West 108 mini sneeuwpopjes op een muurtje en in Oost dit gezicht van sneeuw en twee spruitjes. Sneeuw brengt het beste in ons boven!

Groeten van Mirjam

Expert

26-02-2021

Adrie heeft een hoofd vol landschappen, hij is een expert op dit gebied. Dit sneeuwlandschap maakte hij voor Binnenrijm. Daar kunnen we heerlijke winterwandelingen in maken, dank je wel Adrie!

Groeten van Elke en Mirjam

Postzegel

25-02-2021

Ginette ontwierp een postzegel over vriendschap. Wij denken dat het een mooi zegeltje is voor op een brief aan een vriend of vriendin. Dank je wel Ginette:)
Wil je ook een postzegel ontwerpen? Hier zijn wat tips.

Groeten van Elke en Mirjam