Dekentje

22-05-2022

Oecha leerde haken en begon aan een dekentje. Tot haar verbazing werd het een poef. Soms loopt het anders dan gedacht:)

Groeten van Mirjam

Blauwe brieven

18-05-2022

Elvis houdt niet van blauwe brieven. Blauwe brieven met een doorzichtig venster vindt hij bijzonder vervelend. Hij denkt dan aan geldtekort, de toeslagenaffaire en niet werkende inlogsystemen. Baby Alaska heeft er een oplossing voor bedacht...

Groeten van Elke

Eet wat je wilt

11-05-2022

Vandaag is de 'Eet wat je wilt' dag. Zonder schroom mag je vandaag bunkeren. Taartjes, ijs en een dubbele portie friet? Vandaag mag het. Om de dag optimaal te benutten moet je natuurlijk op tijd beginnen. Elvis en Alaska zijn net bezig met hun keuze voor het ontbijt. Elvis advies: Geniet!...en de volgende 364 dagen weer verstandig zijn.

Groeten van Elke

Petra

06-05-2022

Petra heeft een ketting gemaakt met zelfgemaakte fimo-kralen, houten kralen en een lintje. Die ketting staat haar prachtig!

Groeten van Mirjam

De koffer gepakt

04-05-2022

Elvis heeft 'fernweh', hij wil op reis. 'Fernweh' (Duits woord) is het tegenovergestelde van heimwee. Het is het ontembare verlangen om erop uit te gaan, de wereld te ontdekken. Elvis heeft zijn koffer al gepakt, maar waar gaat de reis naartoe? Hij weet het nog niet. Zittend naast de wereldbol kijkt hij naar zijn opties.
Heeft iemand nog een suggestie voor deze globetrotter?

Groeten van Elke

Appelbloesem 2

22-04-2022

Mijn moeder kreeg van mijn vader op hun trouwdag een prachtig bruidsboeket van appelbloesems. Op alle zwart-wit foto's van hun huwelijksdag is het roze van het boeket vastgelegd; het bruidspaar in de koets, het bruidspaar op het gemeentehuis, het bruidspaar met de bruidsmeisjes, het bruidspaar op het feest.

Iedere april, als de appelbomen gingen bloesemen, vertelde mijn moeder over dat betoverende boeket.

Groeten van Mirjam

Pasen

20-04-2022

Pasen is voorbij, maar voor Elvis, Indi en Alaska begint het feest nu pas echt. Er heerst weer rust op de wandelpaden. Tijd om vergeten paaseieren te gaan zoeken...en dat doen de drie. In het hoge gras, achter de knorrige boom en tussen de kleurrijke lentebloemetjes. Bingo!

Groeten van Elke

Appelbloesem 1

15-04-2022

De appelbomen staan in bloei, wat een feest van roze-tinten. Daar komen mooie appels van waar we heerlijkheden van kunnen maken: appeltaart, apple crumble, appelmoes, appelstroop en appelflappen.
Ik verheug me daar op.

Groeten van Mirjam

Een brede rug

13-04-2022

Heb je een brede rug? Als je een brede rug hebt kun je namelijk veel verdragen. Kritiek van anderen deert je niet. Elvis laat zien dat hij een brede rug heeft en laat zus Indi erachter schuilen. Alles koek en ei...maar wat doe je als er geen brede rug in de buurt is om achter te schuilen? Weerbaar worden, zegt Elvis. ;-)

Groeten van Elke

Cypertje

08-04-2022

Alweer een inzending van Maria, dit keer haar cyperse kat als pop-up wenskaart.
Dank je wel Maria, wat een leuke kaart!

Groeten van Mirjam

Per ongeluk

06-04-2022

Hola, ik doe iets onhandigs en de telefoon neemt een foto. Die kan ik beter wissen, of misschien toch niet? Zo'n foto zou ik nooit verzinnen maar nu hij er eenmaal is, bekijk ik hem eens goed: tafel, vloer, lichtinval, mijn schoenen en mijn werkschort. Dit ben ik in het vrijdagochtend-atelier, geweldige compositie!

Groeten van Mirjam

Hole-in-one

06-04-2022

Elvis houdt van golf. Het is de perfecte sport voor sociale contacten, vindt hij, en er zit ook handel in. Amerikanen blijken 600 miljoen dollar aan golfballen uit te geven, maar misschien is dat ook overdreven.
Op het oude golfterrein in Naarden heeft hij met zijn familie afgesproken. Elvis gaat voor de hole-in-one (vanaf de afslagplaats de bal rechtstreeks in de hole slaan) , maar dat valt nog niet mee....gewoon blijven oefenen Elvis!

Groeten van Elke

Blauw hart

01-04-2022

Er ligt sneeuw vandaag, Maria had een vooruitziende blik en maakte woensdag al een ijsblauw hart met sneeuw versierd. Ze knipte eerst het hart en toen... hier vind je de uitleg. Dank je wel Maria!

Groeten van Mirjam

Mark

30-03-2022

Onze webdesigner stuurt ons een bloemetje:)

Groeten van Mirjam

Cadeautjes

25-03-2022

Anouschka heeft het er druk mee: cadeautjes maken voor de bewoners, de stagiaires en het team van de woonlocatie. Kleinigheidjes maakt ze niet, ze pakt het altijd groots aan: een dekentje voor een pasgeboren baby van een teamlid, een schilderij voor haar vader en voor de teamleider een hele mooie kaart, alles zelf gemaakt. Deze sleutelhanger was precies op tijd klaar: de jarige is vandaag jarig. Hoera!

Groeten van Mirjam

Bewaren

25-03-2022

Lydia komt regelmatig naar het vrijdagochtend-atelier en werkt dan heel stil aan wat kleins. Deze doosjes zijn door haar versierd. Ik ben benieuwd wat zij daarin gaat bewaren.

Groeten van Mirjam

Zonder masker

23-03-2022

Elvis is opgelucht. Na jaren van stoffige doekjes voor zijn neus, kan hij eindelijk weer vrij adem halen. Heerlijk! Geen kriebelhoest in het openbaarvervoer door pluizige maskers. Geen schaamtehoest en geen geïrriteerd neusje meer en niezen. Gelukkig zit hij in de metro in Amsterdam, puur voor de lol.

Groeten van Elke

Buitenrijm: potige stier

18-03-2022

Wie wel eens in een tentje sliep, weet dat gerommel buiten de tent nogal gauw 'groot' lijkt. Een egeltje klinkt als een wolf, een veldmuis als een wild zwijn. In Engeland werd ik in mijn tentje, op een weilandje, ooit wakker van vreemd gesnuif. Ik hield mijn adem in en luisterde. Aan de andere kant van het tentdoek klonk het als een potige stier. Ik huiverde en hoopte dat de zon weldra zou opkomen.
Even later snoof het niet alleen bij mijn hoofd maar ook bij mijn voeten. Twee stieren in één wei? Ik kroop wat dieper in mijn slaapzak. Hoe gaat dit aflopen, dacht ik benauwd.
Plotseling lieflijk klagend blaten gaf mij moed om de rits van de tent op een kiertje te schuiven en het weiland in de vroege ochtendzon te bekijken: lammetjes, overal lammetjes. Wat een feest!

In de stal van Arno is het ook feest. Moederschapen vinden het gespring en gedoe op hun rug heerlijk, zegt Arno. O ja, een moederschaap is: een ooi :-)

Groeten van Mirjam

Nieuws

15-03-2022

Tegenwoordig staat de televisie met het nieuws non-stop aan. Elvis wil niets missen, maar hij wordt er best ongelukkig van. Hij maakt zich zorgen over de gebeurtenissen in de wereld, maar wat kan een kleine hond als hij eraan doen? Natuurlijk kan Elvis niet alle ellende in de wereld stoppen, maar zijn steentje bijdragen kan hij wel. Elvis heeft ruimte in zijn hondenmand gemaakt, een gevluchte hond mag er gerust bij komen liggen.

Groeten van Elke

Drieling

11-03-2022

Ooit hielp mijn moeder als kraamverpleegster bij de geboorte van een drieling. De ouders waren verrast en hadden slechts één wiegje klaarstaan. Mijn moeder heeft de kindjes toen overdwars in dat wiegje gelegd.

Bij Arno op de boerderij springen nu 20 lammetjesdrielingen rond. Ik kon me er geen voorstelling van maken dus knipte ik 60 eenvoudige lammetjes van papier. Op het strobruin van een kartonnen doos komen de knipsels goed uit. En dan te bedenken dat er ook nog tal van schapen een tweeling of een eenling kregen.
Meer dan honderd lammetjes, alles bij elkaar. Oef, wat gezellig moet het daar nu zijn, op het stro.

Groeten van Mirjam

De weg kwijt

09-03-2022

Baby Alaska is even de weg kwijt. Indi en Elvis staan al aan de andere kan van het obstakel. Onder de bemoedigende woorden van zijn grote broer en zijn zus, durft hij het aan. Gewoon door de angst heengaan. Held!!!

Groeten van Elke

Tangram

25-02-2022

Klaas komt regelmatig met Boris mee naar het vrijdagochtend-atelier. Als zij er zijn wordt er altijd gelachen. Ik weet niet of Klaas deze website af en toe bekijkt maar vorige week gaf hij een tangramboek cadeau met daarin 1600 opgaven. Een geweldig goed cadeau en precies het exemplaar waar ik als kind uren zoet mee was!

Vandaag ben ik met Anoushka in het vrijdagochtend-atelier aan de slag gegaan. Wat vind je van onze tangram-drukkunst? Daar ga ik binnenkort een opdracht over maken. Dank je wel Klaas, voor je vrijdagochtend-bezoekjes en voor de Tangram-inspiratie.

Groeten van Mirjam

Buitenrijm: geitjes

25-02-2022

Op de boerderij van Arno oefenen de geitjes, met vallen en opstaan, om bokkensprongetjes maken. In de 44ste seconde heeft eentje het voor elkaar:)

Dank je wel Arno! En hoeveel lammetjes zijn er inmiddels geboren?

Groeten van Mirjam

Astrologie

23-02-2022

Geloof je in astrologie? Elvis houdt ervan om de voorspellingen in kranten en magazines te lezen. In zijn sterrenbeeld is hij erg geïnteresseerd. Hij is het volmondig eens met deze persoonlijkheidsschets. Geboren op 3 oktober is Elvis een echte weegschaal en weet je welke karaktereigenschappen de weegschaal toebehoren? Slim, grappig, charmant, diplomatiek en welgemanierd. Elvis herkent zich helemaal in deze beschrijving.

Groeten van Elke