Het hutspotseizoen
23-10-2024
Elvis heeft herfsthonger, of beter gezegd: hij heeft trek in de smaken van de herfst. Hij heeft zin in de nationale klassieker uit de Nederlandse keuken, de hutspot. Met al de mogelijke stamppot varianten komt hij zeker, op culinair vlak, de winter door. Zo is er bijvoorbeeld, naast de hutspot, stamppot rauwe andijvie, stamppot boerenkool, stamppot rozenkool, stamppot zuurkool... geflankeerd door een sappig stukje rookworst (het liefst die van UNOX), suddervlees, of gehaktballetjes met jus. Toch kan het nog beter: voor de fijnproever heb je de prei bonenstamp met warm gerookte zalm, de radicchiostamppot met roodbars en kapertjesjus, of zoete aardappelstamppot met tahini en teriyaki- spiesjes van eend. Heel divers allemaal, als er maar iets te stampen valt. Chef Elvis is geïnspireerd. Zijn nieuwe culinaire creatie: Gehaktstamppot met varken op een bedje paté met rookworst.
Groeten van Elke