Ik kan niet wachten

03-12-2021

En hoe ziet dit eruit als er sneeuw ligt? Ik kan niet wachten om dat te fotograferen. Zoek de verschillen!

Groeten van Mirjam

Afkijken

03-12-2021

In de hortus van Amsterdam, Utrecht, Leiden, Wageningen en Den Helder keek ik de kunst af. De kleurencombinaties van Moeder Natuur zijn buitengewoon.

Groeten van Mirjam

Adventskalender

01-12-2021

Elvis is gek op de adventstijd. Kaarsjes, koekjes (hondenkoekjes), kerstmuziek en natuurlijk de adventskalender.
Zoals je op de foto kunt zien heeft Elvis er meer dan een. Eigenlijk is het de bedoeling dat je van 1 t/m 24 december iedere dag een deurtje opent, maar Elvis kon niet wachten. Nieuwsgierig heeft hij alle deurtjes van zijn kras-adventskalender opengescheurd. Gelukkig heeft hij iets gewonnen, een nieuwe adventskalender. Elvis kan zijn geluk niet op. Als je wilt weten hoe je een adventskalender zelf kunt maken klik dan hier.

Groeten van Elke

Herfstblaadjes

24-11-2021

Het is volop herfst en de wereld kleurt goud-geel-oranje. Herfstblaadjes dwarrelen door de lucht en vormen op de grond een zacht tapijt. Elvis valt ertussen amper op. Als je hem nog niet ontdekt hebt: hij is het grote herfstblaadje in het midden. ;-)

Groeten van Elke

Thee met bonbons

19-11-2021

Volgende week hebben we wat te vieren in een van de ateliers waar ik werk. We gaan bonbons maken en serveren die bij de thee in het atelier waar we precies drie jaar geleden van start gingen. Ciglin maakte van de week onderstaand affiche en ik schreef vanmiddag de opdracht: bonbons maken. De voorbereidingen zijn gedaan :-)

Groeten van Mirjam

Bomenkap

17-11-2021

Elvis is tegen bomenkap. Al de gemiste kansen om je achterpoot tegen op te tillen, hij begrijpt het niet. De bewering dat bomenkap juist belangrijk is voor het behoudt van het bos vertrouwt hij niet helemaal.
Als echte politicus denkt Elvis: actie actie, actie en gaat over tot zitstaking. Een echte vent die hem hier weg weet te slepen...

Groeten van Elke

Op bezoek bij Yvo

10-11-2021

Een weekeindje weg is af en toe noodzakelijk. Weg van de alledaagse sleur en eropuit, gewoon iets leuks doen. Samen met familie en/of vrienden oude herinneringen ophalen. Elvis besloot om broer Yvo in Duitsland te bezoeken, wat een feest. Eten, slapen, spelen, de tijd vloog voorbij. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar, Elvis voelt zich als herboren.

Groeten van Elke

Gewimperde linde

02-11-2021

Toen ik uit-het-blote-hoofd bladeren ging knippen voor deze opdracht, werd het mij duidelijk dat ik er niets van bakte. Ik ben naar een cursusmiddag bomen herkennen voor beginners gegaan en ben nu een gevorderde beginnener... Het herfstblad op de foto komt trouwens van de gewimperde linde.

Groeten van Mirjam

De ergotherapeut

27-10-2021

Heb je last van prikkelverwerking? Hindert iets je dagelijkse activiteiten? Dan heb je misschien al kennis gemaakt met de ergotherapeut. Op 27 oktober is wereldwijd de dag van de ergotherapie. HOERA! HOERA! HOERA! Elvis wist het al lang: lichamelijke en geestelijke activiteit is goed voor de hond (mens).
Vroeger noemde je dit gewoon arbeidstherapie, maar ergotherapie klinkt toch een stuk vriendelijker. Tijdens de Franse Revolutie werden de eerste vormen hiervan toegepast en nu in 2021 zit deze behandeling in de basisverzekering (10 uur per jaar). Als dat geen reden voor een feest is? ;-)

Groeten van Elke

Elvis nog moe

20-10-2021

De wekker ging vanochtend om 5:30 uur. Dat is vroeg. Elvis knippert met de ogen om op de klok te kijken, maar het is echt waar, hij moet werkelijk al opstaan? De plicht roept. Hop, hop, hop uit bed en tandenpoetsen, werktenue aan en ontbijten. Elvis is klaar voor de dag. Nog een keer gapen mag wel en dan snel naar zijn werk.

Groeten van Elke

Haast

15-10-2021

Soms helpt haast wel: als er weinig tijd is voor het schrijven van een blog:)

Groeten van Mirjam

Guten Morgen Sonnenschein

13-10-2021

Bijna iedereen kent Nana Mouskouri, tenminste als je niet tot de jongste generatie behoort. The 'white rose of Athens' heb je vast wel een gehoord. Bij ons thuis was vroeger 'Guten Morgen Sonnenschein' erg populair. Mij moeder ging vroeg in de ochtend in de hal staan en zong dit lied voor de slaapkamerdeuren. Dan wisten wij dat wij op moesten staan. Elvis geeft de voorkeur aan zijn wekker in de ochtend. Een bewonderaar van Nana is hij natuurlijk wel.

Groeten van Elke

Bewijs

08-10-2021

Hier is het bewijs: de herfst is begonnen.

Groeten van Mirjam

The Jazz Singer

06-10-2021

Op 6 oktober 1927 presenteerde Warner Music de muziekfilm 'The Jazz Singer'. Deze film staat bekend als de eerste succesvolle geluidsfilm en draaide in Amerika in verschillende theaters. Elvis is blij met de vooruitgang in de filmindustrie. Zonder geluid vindt hij maar niks. Voor een mooie dierfilm met blaffende honden blijft Elvis graag thuis.

Groeten van Elke

Kijk omhoog

01-10-2021

Het kan geen kwaad om af en toe omhoog te kijken om te zien wat daar allemaal gebeurt...

Groeten van Mirjam

Dag van het hart

29-09-2021

Heb je een gezonde levensstijl? Op 29 september is de internationale dag van het hart. Een perfect moment om even je cholesterolwaarde en je bloeddruk te checken. Voldoende beweging en gezonde voeding zijn natuurlijk van belang, maar een echte romanticus als Elvis weet dat dit niet alles is. 'Zorg goed voor jezelf, ook in de liefde' zegt hij.

Groeten van Elke

Elvis in functie

22-09-2021

Je had het natuurlijk allang door. Elvis is niet zomaar en hond. Behalve dat hij een bekende blogger is, is hij ook een emotional support animal. Elvis neemt zijn functie bij het ACM HVO-Querido erg serieus.
Hij laat hoogoplopende emoties bedaren, troost en vermaakt daar waar nodig. De dames zijn dan ook gek op hem. Als blijk van hun waardering heeft een van hun een pakje voor hem gemaakt en dat draagt Elvis met trots.

Groeten van Elke

Elvis nieuw kapsel

16-09-2021

Elvis is er nog niet aan gewend. Als hij in de spiegel kijkt herkent hij zich amper. De kapper heeft voor een metamorfose gezorgd. Zijn golvende lokken zijn eraf en hij heeft een pittig kort kapsel. Niet treurig zijn Elvis, jij kan het hebben.

Groeten van Elke

Bassie en Adriaan

08-09-2021

Elvis en Yvo zijn broers, net als Bassie en Adriaan. Helaas zijn ze niet zo bekend, maar dat valt misschien nog te veranderen. Een succesvol artiesten duo lijkt hun wel wat. Elvis oefent al en danst vlijtig op zijn achterpootjes. Maar wie wordt clown en wie wordt acrobaat? Deze discussie zorgt voor ruzie, maar gelukkig duurt dat nooit lang.

Groeten van Elke

Courgette

03-09-2021

Het grote verschil tussen een atelier en een moestuin is: dat in het atelier alles onaangeroerd blijft tot je er weer terugkeert en dat in de moestuin alles doorgroeit. Het onkruid in de moestuin groeit ook door, daar heb je in het atelier dan weer geen last van!

Groeten van Mirjam

Vierdaagse

01-09-2021

Op 1 september 1909 ging de eerste vierdaagse van start. Het is het grootste wandelevent in de wereld en een van de oudste evenementen in Nederland. Elvis weet dat de vierdaagse in Nijmegen gelopen wordt, maar dat was niet altijd zo. In 1925 werd er definitief voor Nijmegen gekozen, voor de tijd was het iedere keer in een andere stad. Elvis is bezig zijn conditie te verbeteren, deze keer wil hij ook starten.
Dapper maakt hij kilometers met zijn korte pootjes. Best vermoeiend allemaal en hij weet: het wordt de dood of de gladiolen. Elvis' tip: Voldoende water drinken onderweg!

Groeten van Elke

La Tomatina

25-08-2021

Op 25 augustus moet je eigenlijk in Spanje zijn. Niet ergens in Spanje natuurlijk, maar in Valencia. Wat in 1944 als een ludieke actie van een paar jongeren begon, is uitgegroeid tot een groot volksfeest. Inmiddels is het tomatenfeest internationaal bekend. Wat dit inhoud? Je bekogeld elkaar met tomaten.
Om precies te zijn, met 150 000 kg overrijpe tomaten, maar voorlopig zit Elvis nog voor zijn tomatenplantje op een goede oogst te wachten.

Groeten van Elke

Kip 4 heeft het koud

20-08-2021

Ciglin stuurt ons vier vreemde vogels: vogel 1 is ondervoed, vogel 2 wacht op voedsel, kip 3 gaat naar haar hok om eieren te leggen, kip 4 heeft het koud.

Groeten van Mirjam