Fotomoment

28-09-2022

Je kent wel de fotoregels van een gezin? Minimaal een keer per jaar moet iedereen op de foto. Op deze wijze wordt de groei van de kinderen en de rimpels van oma in de gaten gehouden en gedocumenteerd. Alaska is nu bijna een jaar, dus tijd voor een nieuw portret. Terwijl Elvis en Indi voor de fotoachtergrond poseren, springt Alaska door de kamer, hij heeft geen zin. Misschien volgende week? Elvis zegt 'Je moet vertrouwen hebben, alles komt goed!'

Groeten van Elke

Kunstliefhebber

21-09-2022

Elvis is een echte kunstliefhebber, het kijken naar kunst inspireert hem. Afgelopen weekeinde was hij op de feestelijke opening van een groepstentoonstelling. In deze expositie spelen dieren een hoofdrol, bijzonder boeiend, vindt Elvis. Hij heeft zijn favoriete schilderij ontdekt en weet zeker: dit werkstuk is van een heel bijzondere kunstenaar.

Groeten van Elke

Blij gezicht in de regen

20-09-2022

Dit blije gezicht lachte mij vorige week blij toe in de regen. Ik fietste door en nam mij voor om het gezicht met zon te fotograferen. Vanmiddag was het zover :)

Groeten van Mirjam

Ontvoerd?

14-09-2022

Er was paniek. Elvis was weg. Dit was nog nooit eerder gebeurd. Gestolen voor hondengevechten, de handel of de fok?... weten zij veel dat Elvis, wegens onbehoorlijk gedrag, gecastreerd is. De hele buurt stapte op de fiets om hem te zoeken en op social media werd zijn vermissing honderd keer gedeeld. Dierenarts, dierenambulance, de politie... half Nederland was op zoek. De hele buurt hing vol met posters, de camerabeelden van het P&R terrein werden uitgezocht door een medewerker van de gemeente, de kapster uit de stad gaf al haar klanten Elvis signalement en voor de avond waren speurhonden geregeld. Vlak voordat Alaska en Indi (broer en zus van Elvis) totaal instortten ging de deurbel. Bedankt buurman, voor het brengen van onze grote broer. Elvis zelf was trouwens niet erg onder de indruk, even chillen in de buurtuin moet kunnen, vindt hij.

Groeten van Elke

Ik vroeg het even na

13-09-2022

Mijn schoonzus laat weten hoe de appel, uit het blog over de eenling, smaakt:
“Jong, hoge tonen, compact, extreem groen, lekker zuur, paardebloemstengel, energiek, Harmoniehofperkhekrozen, vlierbloesemsiroop, jubelend.”

Groeten van Mirjam

Eenling

07-09-2022

Als een appelboom één appel voortbrengt dan is die appel per definitie bijzonder, en de boom ook. Mijn schoonzus maakte deze foto en plukte daarna de appel. Ik zal haar vragen hoe ie smaakte.

Groeten van Mirjam

De veilige haven

07-09-2022

Een thuishaven is belangrijk. Het is de plek die je veiligheid geeft, waar je altijd mag komen. Waar je welkom bent. Het leven en de zee hebben weleens hoge golven en het is niet altijd makkelijk om er moeiteloos doorheen te zeilen. Elvis had deze vakantie grote plannen. Met het bootje over de Waddenzee. Helaas dwongen zwarte rookwolken uit het motorruim hem zijn plannen te wijzigen. Vijf uur na vertrek was hij weer terug in de veilige haven... dan maar kamperen op de boot.

Groeten van Elke

Kampioen

06-09-2022

Een straat wordt niet zomaar naar iemand vernoemd, daar komt een hele commissie en heel wat vergaderen aan te pas. Deze straatnaam is op twee manieren een kampioen; vanwege de zwemprestaties van Nida maar ook vanwege het aantal medeklinkers achterelkaar. Maar liefst zes:)

Groeten van Mirjam

Hoffelijk

23-08-2022

Soms zijn verkeersborden bits, cryptisch of onbegrijpelijk. Een zeldzaam hoffelijk verkeersbord kwam ik tegen. En ja, ik stapte van mijn fiets en ging lopend verder. (Ik vroeg me alleen wel af wanneer ik weer mocht opstappen.)

Groeten van Mirjam

Jongens, hijs de zeilen!

17-08-2022

Hijs de zeilen, licht het anker en gooi de trossen los! Elvis gaat op vakantie. In de laatste weken heeft hij zich goed voorbereid. Hij houdt de weersvoorspelling goed in de gaten en hij heeft de boot vaarklaar gemaakt. Het dek heeft ook een likje verf gekregen en ziet er strak en roze uit. Misschien iets te roze, twijfelt Elvis, maar Indi vindt het prachtig. Voor Alaska en Indi is het de eerste tocht over de Waddenzee, een beetje spannend vinden ze het wel, maar in hun zwemvesten voelen zij zich veilig. Schip ahoi lieve vrienden... over drie weken is Elvis weer terug.

Groeten van Elke

Herkend

10-08-2022

Gisteren liep Elvis door het Centraal Station in Amsterdam. In zijn hoofd was hij nog helemaal bezig met zijn werk als emotional support animal. 'Kijk! dat is Elvis...' een prachtige jonge dame met lang zwart haar wees in zijn richting. Een beetje verward bleef Elvis staan. Had hij dit goed gehoord? 'Ja, dat is Elvis' riep zijn collega toen al terug. De dame, haar vriend Elvis en zijn collega bleven staan en keken op afstand naar elkaar. Als bekende blogger zou Elvis eraan gewend moeten zijn, maar het went eigenlijk nooit. Gelukkig vindt Elvis aandacht best lekker.

Groeten van Elke

Strak plan

09-08-2022

Mientra komt altijd met een strak plan naar het atelier: 'Geef mij maar een groot vel en de acrylverf'. Binnen een uur staat er een bergmassa van jewelste op papier, uit het blote hoofd. Grote schilders gingen haar voor, Paul Cézanne raakte niet uitgekeken op de mont Sainte-Victoire in zuid-Frankrijk.

Groeten van Mirjam

Pride

03-08-2022

Elvis is pride! Trots op zijn kapper, zijn nieuwe danspasje, zijn succesvolle dieet en natuurlijk op Amsterdam, de mooiste stad van de wereld. Van 30 juli tot 7 augustus wordt er gefeest. Onder het motto 'My gender, my pride' viert iedereen feest. Wij mogen zijn hoe wij ons voelen en Elvis voelt...
Hij voelt zich als nog nooit te voren. Is hij nu lesbian, gay, bisexual, transgender queer, intersex, asexual, hond, mens?...het maakt hem niet uit. Elvis is het even vergeten. Hij is helemaal zichzelf, alles en niets...en dat is goed zo. Wij hebben geen hokjes en labels nodig. We are Amsterdam!

Groeten van Elke

Petra haakt

02-08-2022

Met twee kleuren katoen haakte Petra een sleutelkoord. En nu is ze begonnen aan een tasje met drie kleuren katoen. Ik vind het heerlijk om haar bezig te zien want ze haakt als de beste!

Groeten van Mirjam

Metamorfose

02-08-2022

Anne houdt van kijken: de tegeltjes op de buitenmuur van het Arnhems museum, het schilderij-met-letters-en-hangende-planten in het museum, de mensen die het museum bezoeken. Er is altijd veel te zien als ik met Anne op stap ben. Metamorfose is een ander woord voor verandering of gedaanteverwisseling. Het is een soort toveren, zoals een rups die een vlinder wordt. Ik maakte er een opdracht van met letters.

Groeten van Mirjam

Leren

19-07-2022

Goed nieuws voor twijfelaars zoals ik!
Dirck Volkertzszoon Coornhert (1522-1590) maakte prenten, was jurist, kon schermen, speelde luit en fluit en schreef gedichten. Ook leerde hij Latijn en vertaalde grote denkers naar het Nederlands. Hij werd notaris en stadssecretaris in Haarlem en daar las ik deze mooie zin:

Groeten van Mirjam

Alles heeft een einde...

13-07-2022

'Alles heeft een einde, maar de worst heeft er twee...' Elvis peinst. Deze tekst heeft hij ooit in een luchtig carnavalsnummer gehoord. Elvis krabt zich achter de oren. Een einde vindt hij eigenlijk al genoeg. Treurig, om zo naar een worst te kijken. Hij ziet het liever positief. Alles heeft een begin, maar de worst heeft twee... en het liefst begint Elvis direct aan de worst.

Groeten van Elke

Poëet

12-07-2022

Er is een poëet aan het werk bij de afdeling verkeersborden. Dit bord nodigt ons uit om de werkzaamheden aan het trottoir als een buitenkansje te ervaren.

Groeten van Mirjam

Gevonden voorwerp

06-07-2022

In de kunst noemen ze het objet trouvé; je hoeft er niets voor te doen, het is er ineens. Ik trof dit konijn zo aan op straat en nam een foto. Hoe het konijn daar is terechtgekomen, daar mogen we naar raden. Dat is het leuke van een gevonden voorwerp, je mag er zelf een verhaal bij verzinnen.

Groeten van Mirjam

Elvis tegen oorlog

06-07-2022

Elvis zit voor een uitgebrand huis. Hij demonstreert op deze wijze tegen de oorlog in de Oekraïne/de wereld. Hij zit er al sinds uren en krijgt inmiddels kramp in zijn linker achterpoot, maar voor de wereldvrede heeft hij dit over. Hij roept alle anderen honden op om ook voor de vrede te gaan zitten, waar dan ook...en als dat alles niet helpt belt hij vanavond met Vladimir, om hem persoonlijk toe te spreken.

Groeten van Elke

Schavuit van Oranje

29-06-2022

Vandaag heeft Elvis een kaarsje aangestoken, om Bernhards verjaardag te vieren. Hij denkt aan al de mooie feestjes. De 'Schavuit van Oranje' wist wel hoe je dat deed. Elvis droomt even weg in zijn herinneringen. Wist je trouwens dat Elvis en Bernhard hetzelfde accent hebben?

Groeten van Elke

paarlen

24-06-2022

Over water lopen, zoals Indi, dat is echt bijzonder. Ook bijzonder is het water zelf; komt zomaar uit de hemel vallen, is transparant, kan veranderen in stoom, sneeuw en ijs. Borrelt op uit de grond, stroomt naar het laagste punt, groeit van stroompje naar beek, rivier en mondt uit in de zee. En in de roos paarlen regendruppels.

Groeten van Mirjam

Over water

22-06-2022

Elvis en Alaska weten niet wat ze zien. Wat is dit? Een wonder? Tegen de wetten van alle natuurkrachten in, loopt Indi over het water. Volgens Indi kan je, met een beetje vertrouwen in jezelf, alles.

Groeten van Elke

Venetie

15-06-2022

Venetië is prachtig. Elvis houdt van deze sprookjesachtige stad met zijn kanalen en gondels. Als toerist wil Elvis niet herkend worden en past hij zich aan de lokale bevolking aan. Met een Venetiaans masker op zijn hoofd moet dit lukken, denkt hij.

Groeten van Elke