Tak

22-06-2021

Indi en Elvis weten dat je stokken en takken hebt in soorten-en maten. Maar heb je ook wat aan een getekende tak? Ik hoor graag of deze tak in pen-en-inkt (met penseel op papier) in de smaak valt...

Groeten van Mirjam

Buitenrijm: schapenquizvraag

18-06-2021

Arno stuurt ons goed nieuws. Het wankele lammetje dat in februari mocht opwarmen in de keuken van de boerderij, is een mooie ram geworden.
Arno schrijft: Het is ondertussen zomer geworden. De meeste schapen en lammeren lopen buiten. Schapenquizvraag van de dag: Hoe oud is het lam nu?
Stuur je antwoord (in dagen, weken of maanden) naar inzenden@binnenrijm.nl

Groeten van Elke en Mirjam

Zon en schaduw

16-06-2021

Als mijn schaduw er zo uitziet is het weer goed. Voor mij staat de schaduw voor de zomer en ik vind het heerlijk om er mee te spelen. nog leuker is het om dit met iemand anders te doen. Heerlijk zo een schaduw choreografie en daarna een lekker koel drankje!

Groeten van Elke

Vakantiegevoel

09-06-2021

Hoe creëer je het ultieme vakantiegevoel? Elvis heeft het antwoord erop gevonden. De computer blijft uit en de mobiele telefoon blijft thuis. Hij maakt geen plan en moet niets. Even naar het strandje lopen en met de voetjes in het water. Geen stress, geen gezeur, maar genieten!

Groeten van Elke

Duurzaam

02-06-2021

Elvis is milieubewust. Hij houdt niet van een wereld vol met plastic afval. Voor de volgende generatie kleine Elvisjes wenst hij zich een duurzame maatschappij. Om iedereen ervan bewust te maken poseert hij deze week in een duurzame boodschappentas.

Groeten van Elke

Strandtent

26-05-2021

Elvis is een emotional support animal.....he makes you feel good. Na een werkbezoek ontspant hij even in een strandtent in Amsterdam. Even een kopje verse gemberthee om zijn energiepegel op peil te houden en dan door naar zijn volgende afspraak.

Groeten van Elke

Tot in de puntjes

25-05-2021

Verzorgd tot in de puntjes. Het staat op een van de gemeente-borden uit de verkeersbordenverzameling van Amsterdam. Beeldschoon, al die teksten, lukraak naast elkaar.

Groeten van Mirjam

Tegenlicht

19-05-2021

Het lijkt misschien een heel gewone foto, maar dat is het niet. Deze foto is namelijk vanochtend ontstaan en het bijzondere eraan is... tatatataaa (tromgeroffel) ...er is zon. Er is een lichtkrans om Elvis. De laatste weken had je voor de ochtendwandeling een A-diploma, of zwembandjes nodig. Regenbuien en waterplassen zonder einde, maar vandaag is het anders. En dat vind ik SUPER!

Groeten van Elke

Rondbanjeren

18-05-2021

Dit heuvellandschap meet 25 x 25 cm. Hier kunnen Alex's neushoorn-en-zijn-vriend flink rondbanjeren, als de verf droog is.

Groeten van Mirjam

Alex

18-05-2021

Ik vroeg Alex of ik neushoorn-en-zijn-vriend mocht laten zien in dit blog. Alex dacht na en doopte de kwast in de groene verf om het papier-mache-landschap mee te kleuren. Hij heeft al twee landschappen bomvol diertjes van klei. Alex stemde toe dus presenteer ik vandaag: de neushoorn en zijn vriend!

Groeten van Mirjam

Vol in de remmen

14-05-2021

Toen ik in de buurt van het Muziekgebouw-aan-het-IJ twee geweldig mooie fietsjes op het fietspad zag, ging ik vol in de remmen. Iemand heeft daar met veel toewijding een tijdelijk fietspad aangegeven met een heren fiets én een dames fiets.

Groeten van Mirjam

Schaken

12-05-2021

Schaken is een effectieve manier om je hersenen te trainen en het geheugen te verbeteren. Elvis en Indi zijn diep verzonken in hun spel, sinds uren zijn ze al bezig. Geen mogelijkheid om ze over te halen om naar buiten te gaan. Terwijl zij hun hersenen laten kraken, loop ik met een stokje en een balletje door het bos.

Groeten van Elke

Oranje rozen zijn de mooiste

11-05-2021

In de parken zie ik de rozenperken van kleur veranderen. Aan de gesnoeide rozentakken komen groen-rode blaadjes. Nog even en de bloemknoppen zullen verschijnen, ik kan niet wachten op de kleuren en geuren van de bloeiende rozen. Oranje rozen vind ik betoverend mooi: oranje dat feestelijk afsteekt bij het groen.

Groeten van Mirjam

Modder

11-05-2021

Adrie houdt van experiment. In het HVO-Querido-atelier maakte hij een berglandschap met modder uit de tuin!

Groeten van Elke en Mirjam

Zoek de verschillen

11-05-2021

Ron is een toegewijde bezoeker van het HVO-Querido-atelier. Hij is altijd zingend aan het werk. Ron kwam onlangs met een werkstuk in gips naar het atelier om het te beschilderen. Een wereld van verschil zie ik tussen foto 1 en foto 2. Het is net of Ron zijn zingen in kleur heeft laten neerdalen op het gips.

Groeten van Elke en Mirjam

Geluk

30-04-2021

Ai, geen ontbijt in huis. Wat een geluk dat ik nog wat van Elke's brooddeeg in de koelkast had. In een handomdraai bakte ik drie heerlijke broodjes voor mijn ontbijt.

Groeten van Mirjam

Spook

28-04-2021

Heb je nog tekst nodig? Deze foto spreekt boekdelen. Elvis kijkt met verbijstering naar zijn schattige zusje. Terwijl Elvis in de hoek onder de bank rust zoekt, wacht hij tot zij weer bedaard is.

Groeten van Elke

Schuiven

23-04-2021

Met de oude letters die we maakten op één van de woonlocaties, schoven we een nieuw woord bij elkaar. Ik vind het vrolijkmakend als nog niet eens een half alfabet voorhanden is en het tòch lukt om de wand te versieren met een mooi woord.

Groeten van Mirjam

Vind Indi

22-04-2021

Vandaag hebben Elvis en ik samen baby foto's van Indi bekeken. Zij is al erg veranderd, in de laatste vier weken is haar gewicht verdubbeld. Sommige mensen zeggen, dat alle baby's gelijk uit zien, maar dat is niet waar. Op deze foto zie je Indi met haar broertjes en zusjes. Kan jij haar ontdekken? Vind Indi! :-)

Groeten van Elke

Takken en stokken

16-04-2021

Sinds ik weet dat Indi heel erg van stokken en takken houdt, zie ik ze overal!

Groeten van Mirjam

Groeispurt

14-04-2021

Elvis is in de war. Zijn kleine zusje is al bijna een hoofd groter dan hij en sneller is zij ook. Terwijl hij op zijn korte pootjes dapper door de modder wandelt, springt en loopt Indi om hem heen. Hoogst irritant.
Toch halen ze de eindstreep allebei en samen poseren ze voor een kiekje van deze wandeling. Broer en zus samen, zo schattig! ;-)

Groeten van Elke

Webdesigner

09-04-2021

Onze webdesigner sprong vanochtend van zijn fiets om voor Binnenrijm deze foto te maken. Dank je wel Mark:)

Groeten van Elke en Mirjam