Wolk

03-07-2020

Toevallig keek ik naar de lucht en zag deze wolk. Het leek erop of de wolk een gesprekje probeerde aan te knopen met de stal. Hij minderde vaart, zakte iets naar beneden en zei iets aardigs.

Groeten van Mirjam

Communicatie

02-07-2020

Communicare betekent iets samen doen ,of delen. Bij de oude telefoons (die vast op een plek stonden) was dat wel heel erg toepasselijk. Iedereen die in de ruimte was deed mee. Ik herinner mij aan de telefoongesprekken met mijn beste vriendin. Mijn moeder stond dichtbij en gaf haar mening…mijn broer, diens vrienden, mijn andere broer… iedereen had een opmerking. Het is niet verbazingwekkend dat wij meester in het coderen waren, taalgebruik met dubbele bodem.

Groeten van Elke

Dirkszstraat

01-07-2020

En toen liep ik ineens door de Dirkszstraat en zag zeven medeklinkers achterelkaar staan. Zeven! Daar verbleekt de Fokke Simonszstraat bij.

Groeten van Mirjam

De denkende introvert

26-06-2020

Elvis staat bekend als extravert type, hij is niet vies van een beetje aandacht en houdt ervan om in het middelpunt te staan. Maar niets is helemaal zwart of wit en zo heeft ook Elvis verschillende facetten.
Er zijn momenten waar Elvis introvert, bijna verlegen oogt, zoals je op deze foto kunt zien. Je kan een sociale, terughoudende, angstige of denkende introvert zijn, Elvis is beslist het laats genoemde. Als denkende introvert gaat hij helemaal op in zijn eigen innerlijke omgeving en denkt na, vooral over zichzelf. Daarom heeft Elvis ook een hoge mate van zelfreflectie.

Groeten van Elke

Madeliefje

25-06-2020

Het madeliefje lijkt zo gewoon omdat het overal in overvloed groeit, maar dat is het niet. De eigenlijke benaming is Bellis Perennis wat te vertalen valt als 'de eeuwig mooie'. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat vrouwen hun haardracht ermee versierden. Als geneeskrachtig kruid was het al in de 15e eeuw bekend. Kneuzingen, verstuikingen, of ontstekingen, you name it…het madeliefje weet raad. En zo zie je maar weer, het bijzondere is vaak te vinden waar je het, het minste verwacht.

Groeten van Elke

Schaapjes tellen

24-06-2020

Telt Elvis schaapjes voordat hij in slaap valt? Of telt hij liever wat anders?

Groeten van Mirjam

Waarom Elvis Elvis heet?

23-06-2020

In het blog op 12-06-2020 vraagt Mirjam zich af hoe Elvis aan zijn naam komt. Ik lucht het geheim.

Het was een broeierige avond in Memphis Tennessee. Ik had net een VIP-tour in Graceland achter de rug en zat op een terras met een koel drankje uit te rusten. Plotseling werd mijn aandacht door een jonge man getrokken die een potsierlijk beestje op zijn arm hield. Het was onmogelijk om te herkennen wat het was, maar in een gesprek werd snel duidelijk dat het een pup was. Een pomeriaan. Zoiets had ik nog niet eerder gezien, maar ik wist direct, zo een hond hoort bij mij. Toen ik in gedachten naar de pup keek voelde ik plotseling een koele adem langs mijn wang en een stem zei: 'Je moet hem Elvis noemen'. Toen ik mij omdraaide zag ik niemand, maar in de verte hoorde ik het nummer: 'Can't help falling in love'.

Elvis is still alive. Nog vragen?

Groeten van Elke

Bel voor info

19-06-2020

Verzamelingen groeien, dat is de kern van verzamelen. Een puntgaaf exemplaar van een parkietenpostzegel uit Madagaskar is een mooie aanvulling op je postzegelverzameling. De piepkleine knijpkat is een aanwinst voor je zaklampenverzameling. Op onderstaande foto zie je hoe je van je verzameling af komt. Er spreekt veel liefde en toewijding uit de opstelling. De autootjes staan keurig opgesteld en de prijs is schappelijk. Bovendien ligt er tussen de autootjes een bel waarmee je informatie kunt krijgen over de auto's. Ik heb spijt dat ik niet belde om te horen over de verzameling en vooral om te horen waarom de verzameling van de hand werd gedaan.

Heb jij een mooie verzameling? Stuur een foto naar Binnenrijm.

Groeten van Mirjam

Kapper

18-06-2020

Heel Nederland rende naar de kapper, nadat de hele natie maandenlang genoodzaakt was om de lokken te laten groeien. Overal in de stad zag je wilde manen en onhandig geknipte pony's. Elvis had er de pest in. En terwijl mijn kapsel nog steeds niet gefatsoeneerd is, heeft Elvis zijn eerste kappersbezoek weer achter de rug. Geen wonder dat hij weer graag poseert.

Groeten van Elke

Aan tafel!

17-06-2020

Onze webdesigner zet zijn tentje het liefst op naast een picknicktafel. Na alle beklimmingen en helse afdalingen geniet hij ervan eindelijk te zitten en warmt op zijn gemak wat water voor de thee en het diner. De thee drinkt hij uit het pannetje en het diner eet hij uit een zak. Dat is nog eens makkelijk kokkerellen! Alleen maar makkelijk is het toch niet want het diner moet tenminste tien minuten wellen. En tien minuten wachten terwijl je wilt bunkeren is heel lang. Heel verleidelijk om dan maar alvast aan het toetje (de chocolade) te beginnen...

Groeten van Mirjam

Pampus

16-06-2020

Voor Pampus liggen is niet best, dan heb je teveel gedronken, of ben je door een andere omstandigheid niet meer in staat om te bewegen. De uitdrukking stamt uit de 17e eeuw, ondiepe vaargeulen maakte het de zwaarbeladen schepen vaak onmogelijk om te passeren. Ze lagen dan letterlijk voor Pampus, zo heette de geul. Voor Pampus zitten is dus beter. Ik zit op een bankje en kijk naar eiland Pampus en als ik geen zin meer heb kan ik gewoon opstaan en weglopen.

Groeten van Elke

Elvis is Elvis

12-06-2020

Waarom heet Elvis Elvis? Misschien omdat hij zo woest-aantrekkelijk is, zo muzikaal, zo charismatisch? Misschien omdat hij als puppy al van vis hield? Of heet Elvis Elvis omdat juist die letters zo mooi zijn als je ze kalligrafeert?

Groeten van Mirjam

Die Seele baumeln lassen

11-06-2020

Deze uitdrukking is niet te vertalen, maar dat is precies wat Elvis doet. Hij laat los. De stress, de drukte, de verwachtingen van anderen, al de dagelijkse beslommeringen, het zal hem even worst wezen. Elvis gunt zich een time out. Zo komt het dat zijn ziel even bungelt, ergens tussen hemel en aarde tankt hij kosmische energie.

Groeten van Elke

Schuurpapier

10-06-2020

Sommige voorwerpen worden beter in het gebruik. De theedoek, schoenen en bril hebben wat tijd nodig voordat ze onmisbaar zijn. Dat geldt ook voor schuurpapier. Waterproof schuurpapier wordt alleen maar beter in het gebruik. De onooglijke, omgekrulde restjes schuurpapier zijn goud waard als je iets moet schuren. Omdat ze zo doorleefd zijn maken ze iedere ronding moeiteloos.

Groeten van Mirjam

Oude en nieuwe dingen

09-06-2020

Oude en nieuwe dingen hebben allebei hun charme, maar het leukst vind ik het als het bij elkaar komt. Een schat zoeken op een oud piratenschip, of ontspannen op een luxe jacht? Ik kan niet kiezen. Het lijkt erop dat het bijzondere van het één door het contrast met het andere versterkt wordt. Met de juiste combi krijg je de mooiste plaatjes en het leukste verhaal.

Groeten van Elke

Collectie

05-06-2020

Mijn collectie lege melkpakken is inmiddels aanzienlijk. Ik zou er graag een Binnenrijmopdracht voor maken maar mij schiet niets te binnen. Weet jij met 35 melkpakken een leuke opdracht? Stuur je idee naar Binnenrijm.

Groeten van Mirjam

Carolina

05-06-2020

'Ik wist niet dat ik het kon!' Carolina is trots op haar beschilderde etagère, de volgende keer maakt zij misschien een schilderij voor haar kamer. Carolina is blij, ik ben blij...leuk zo een creatieve middag.

Groeten van Elke

Etiquette

04-06-2020

Etiquette betekent rekening met de gevoelens van een ander te houden. Verschillende culturen hebben verschillende etiquetteregels. Elvis is vastbesloten om zich de Nederlandse etiquette eigen te maken. Dus om niet meer zijn water uit een bak te slurpen, maar netjes uit een glas te drinken, eten met mes en vork en om geen windjes meer aan tafel te laten.
Succes Elvis!

Groeten van Elke

Korenbloemenblauw

03-06-2020

Kleuren hebben namen: korenbloemenblauw is niet alleen een mooie kleur maar ook een hele mooie naam. Als ik in het graanveld een korenbloem zie staan maakt mij dat blij. Of die nou tussen de haver, rogge, gerst of tarwe staat, het kleurt altijd! Er is een verffabriek die hele mooie namen bedacht voor de verschillende kleuren. Wat dacht je van de kleur: Elefant's Breath of Dead Salmon? Pale Hound of Charlotte's locks? Alleen al om de naam zou ik mijn kozijnen daar mee willen schilderen.

Groeten van Mirjam

Hapjes

02-06-2020

Ik ben helemaal in mijn nopjes. De kleuren in de tuinen exploderen en de eerste zonnestralen kriebelen mij in bed al wakker. Geen koude donkere bedoeling meer in de ochtend, maar rozengeur en vogelzang. Geïnspireerd strooi ik een handjevol eetbare bloemen over mijn hapjes: 'Hoera, het is bijna zomer!'

Groeten van Elke

Vergeet-mij-niet-jes

29-05-2020

In deze mooie lente bloeit er van alles in tuinen, bermen, parken en tussen de tegels. Elke schreef een mooie opdracht over het drogen van bloemen. Als de bloemen droog zijn kan je er een paar meesturen in een brief, als stille boodschap of als een soort van confetti.

Groeten van Mirjam

'Blue space'

28-05-2020

Heb je al van 'blue space' gehoord? Dit lijkt nog beter te zijn dan bosbaden. Je weet niet wat dat is? Bosbaden is wandelen in de natuur en wordt in Japan al sinds jaren als een 'geneesmiddel' beschouwd. Te toppen is dit alleen door de 'blue space', Elvis doet het even voor. En zo gaat het: zoek een plek aan het water, ga zitten en kalmeer.

Groeten van Elke

Tegelvloer

26-05-2020

Naar de grond kijken heeft voordelen en nadelen. Je mist misschien de wolken en de zwaluwen maar je ziet wèl de scheuren in het asfalt, de madeliefjes in het gras en af en toe een geweldig mooi tegelvloertje. Deze tegelvloer kwam ik een tijdje geleden tegen in een mooie boekhandel in Dordrecht. Dit tegeltje is een interessante aanvulling op de opdracht over patronen.

Groeten van Mirjam

De week van het huisdier

26-05-2020

De derde week in mei is het de week van het huisdier en dat betekent feest! Elvis had er liever een hele maand voor uitgetrokken, een week is volgens hem te kort. Hij verwacht het hele jaar door attenties en toewijding. Terwijl Elvis zich in de watten laat leggen vraag ik mij af hoezo Moederdag niet ook een hele week kan duren.

Groeten van Elke

Koffie!

21-05-2020

Onze webdesigner drinkt zijn koffie het liefste zo: aan een picknicktafel op een pleintje in een dorpje in de bergen. Hij heeft alle ingrediënten voor een 'pittige bak' mee in zijn rugzak. En met een beetje geluk is er ook iets lekkers bij.

Groeten van Mirjam

Groeten uit West

21-05-2020

Tijdens een stadswandeling in West maakte André dit blij gezicht!

Groeten van Mirjam

Annie M.G. Schmidt-dag

20-05-2020

Op 20 mei is Annie M.G. Schmidt-dag en herdenk ik 'Pluk in de Petteflet' en 'Jip en Janneke'. Nadat Elvis een kleine pirouette op 'Ja zuster, nee zuster' gedraaid heeft, plast hij tegen een stoelpoot aan. Dat is echt Fuch, fuch, fuchsia… ;-)

Groeten van Elke

Een blij gezicht

19-05-2020

Kleine dingen kunnen mij blij maken, zoals de post van Mirjam van 13 mei en daarom krijgt zij een blij gezicht van mij. Weet je wat bij blijdschap gebeurd? Je lichaam ontspant en je bloeddruk stijgt. Je voelt je vrolijk. Vrolijkheid draagt bij aan een betere gezondheid. Bedankt Mirjam! ;-)

Groeten van Elke

Schaar

15-05-2020

Van alle gereedschappen die ik in huis heb, is de schaar mij het liefst. Ik ben namelijk gek op kleedjesknippen. Toen ik de scharen in huis ging tellen, kwam ik tot zeventien (inclusief het schaartje in het bandenplaksetje). De twee zakmessen met een soort-van-schaartje heb ik niet meegeteld. En, zo vroeg ik mij af, waarom heb ik eigenlijk twee kartelscharen?

Kleedjes knippen dat gaat met onderstaande scharen heel goed. Ik kreeg ze cadeau in Finland, ze hebben de kleuren van de Finse vlag.

Groeten van Mirjam

Alle ballonnen in de lucht

14-05-2020

Het is niet makkelijk om alle ballonnen in de lucht te houden. Sterker nog, het is onmogelijk voor iemand alleen. Ook Elvis heeft deze ervaring moeten maken. Uiteindelijk was geen ballon meer in de lucht en was Elvis uitgeput, maar een ervaring rijker. Hier is Elvis' tip: maak een ranking lijst van de belangrijke ballonnen. Als je drie (redelijk) in de lucht kunt houden ben jij een topper.

Groeten van Elke

Uienchutney

13-05-2020

Alleen eenvoudige recepten passen in mijn keuken. Geen poespas. Gisteren heb ik met veel plezier Elke's uienchutney gemaakt. Dat smaakt goed!

Groeten van Mirjam

Moederdag

12-05-2020

Afgelopen zondag was het Moederdag en Elvis wilde zijn moeder laten weten, hoeveel hij van haar houdt, maar dat wist zijn moeder natuurlijk al.

Groeten van Elke

Inzending van Umit

10-05-2020

We ontvingen een inzending van Umit naar aanleiding van de opdracht: nonsens-poezie.

Kaart je een poetisch voorspelling,
Of klaar je een spel voor stelling?

Als honden blaffen bijten de lieveheersbeestjes,
Na een berg van werk is er een mogelijkheid voor feestjes.

Is het magie als het verder gaat dan een stopbord,
Of is het verboden als grootte word gekort.

Hoe het ook wend of keert,
Een vermenigvuldiging vergeet als het leert.

Dank Umit! Je gedicht zit vol wijsheid, rijm en verrassingen.

Groeten van Elke en Mirjam

Baby Elvis

07-05-2020

Ken jij de spelletjes met babyfoto's? Het hilarische 'wie is wie?'. En ja hoor, de kleine hummel is de stoere bink. Elvis is niet gek op deze spelletjes, als hij iemand wil leren kennen stelt hij zich gewoon netjes voor. Eigenlijk jammer, want hij was als baby al bijzonder mooi.

Groeten van Elke

Ik zie, ik zie

06-05-2020

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet', daar moet ik aan denken als ik Elke's blog van gisteren lees. 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is turçoise!' We speelden het als kind graag.

In de binnenstad van Amsterdam kan je een variant spelen. 'Ik zie, ik zie een geit', roep ik als we langs de Amstel tegenover Carré lopen. Een geit? De gevelstenen in de grachtenhuizen zijn ideaal voor dit spel.

Groeten van Mirjam

Vrijheid

05-05-2020

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, ook Elvis weet dat en neemt op 4 mei twee minuten stilte in acht. Hij denkt aan alle oorlogsslachtoffers en die mensen die nog steeds onderdrukt en vervolgd worden. Maar vandaag is Bevrijdingsdag en mag (thuis) gefeest worden.

Groeten van Elke

Utrecht

04-05-2020

Uit Utrecht ontving Binnenrijm twee werkstukken van Noa en Maarten (beide 6 jaar oud) die een mooie variant bedachten op het krantdichten. Zij maakten twee krantcollages die zo langs de snelweg op een billboard kunnen. Dank jullie wel voor de inzending, Noa (links) en Maarten (rechts)!

Groeten van Mirjam

Pinken

03-05-2020

Ben je bij de pinken? Nee, ik wil niet weten of je slim en handig bent, maar in het 'echie'. Ik was namelijk bij de pinken, samen met Elvis. Dit was een bijzondere ervaring. Terwijl een hele kudde jonge runderen op ons af kwam rennen en ik mij net begon af te vragen of dit wel zo een slim idee van mij was, bleven ze staan. Uiteindelijk was het alleen maar belangstelling voor Elvis en die is het gewend.

Groeten van Elke

Helemaal zen

01-05-2020

Omhelst door zonnestralen zit Elvis in de deuropening en geniet van de Nederlands lentezon. Vijftien tot dertig minuten per dag zorgt voor minder kans op depressie, botontkalking en voldoende vitamine D. Elvis neemt de proef op de som en ja hoor... hij is nu al helemaal zen.

Groeten van Elke

Park

30-04-2020

Fokke maakte in het Sloterpark en blij gezicht voor ons!

Groeten van Mirjam

Regen

29-04-2020

Wat een geluk dat de blauwe regen zo prachtig bloeit dit voorjaar. En niet alleen haar kleur is adembenemend, dat lila met dat tere groen, haar geur is dat ook.

Groeten van Mirjam

Koningsdag

28-04-2020

Koningsdag is ‘woningsdag’!

Ook Elvis is thuis gebleven, zijn sociale contacten heeft hij sterk beperkt. Maar een creatieve geest weet altijd iets te verzinnen, als het maar oranje is. De zin en nut van Elvis spelletjes kan ik niet begrijpen, maar dat geeft niet. ‘Lang leve de koning’.

Groeten van Elke

Oranje

27-04-2020

Als kind wist ik precies welke kleur mijn lievelingskleur was. Het wisselde wel eens maar ik hield altijd met overgave van de kleur die mij op dat moment bekoorde. Als je me vandaag zou vragen welke kleur mijn lieveling is dan kies ik oranje.

Elke heeft een mooie opdracht bedacht met een mooi oranje voorbeeld.

Groeten van Mirjam

Koude havermoutpap

26-04-2020

Onze bouwer van de website, Mark, laat weten dat hij in de bergen zweert bij havermoutpap als ontbijt. Dat maakt hij dan in een plastic pot met plastic deksel, 's avonds bij het tentje ergens op een weitje of in een valei. Havermout met melkpoeder en water. Dat is de volgende ochtend een soort van koude pap die hij bij voorkeur eet in de slaapzak. Als er in de rugzak nog wat blauwe bessen, rozijnen of noten voorradig zijn dan gaan die bij de pap.

Groeten van Mirjam

Knuffel

25-04-2020

Heb jij nog je favoriete knuffel van vroeger, je troost en toeverlaat omdat niemand anders je begreep? Zonder die je niet in slaap kon komen? Elvis heeft hem nog. Een leven zonder zijn 'Oliepop' kan hij zich niet voorstellen en dat hoeft hij gelukkig ook niet.

Groeten van Elke

Blij gezicht

24-04-2020

We ontvingen een blij gezicht van Melanie uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij klust aan haar sleepbootje en maakte aan boord dit gezicht.

Groeten van Mirjam

Keukenhof

23-04-2020

Een van de grote toeristische trekpleisters in Nederland zijn de tulpenvelden. De Keukenhof is het bekendste bloemenpark van Zuid-Holland en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers, mensen uit de hele wereld komen om dit jaarlijkse schouwspel van exploderende kleuren te beleven. Omdat dit deze lente niet kan, geniet ik van mijn eigen keukenhofje... in mijn achtertuin in Noord-Holland.

Groeten van Elke

Stijl

22-04-2020

Je hebt het, of je hebt het niet. Stijl. Elvis heeft het.

Hij ligt ontspannen op zijn zachte kussens, op zijn neus zijn grote oversized zonnebril in roze. Als ik mij, half opgemaakt in een oude joggingbroek, door het huis sleep, voel ik zijn misprijzende blikken op mij. Natuurlijk heeft Elvis gelijk, het is een kwestie van attitude, ik ga er morgen werk van maken.

Groeten van Elke

Oude liefde

21-04-2020

Totaal verstoft vond ik mijn cello terug. Om het goed te maken heb ik het instrument in mijn armen genomen, opgepoetst en gestemd. Ik was weer opslag verliefd op de mooie vormen van de violoncello.

Elvis speelt vast alles uit zijn hoofd, dat lukt mij niet. Ik koos uit de stapel bladmuziek mijn eerste lesboek en begon bij het begin.

Groeten van Mirjam

Jamsessies

20-04-2020

Elvis heeft de slaap nog in zijn ogen, maar zit al weer achter de piano. Tegenwoordig maakt (bijna) iedereen muziek. Youtube filmpjes met jamsessies vanuit de woonkamer zijn hot. Vaders en moeders laten zien hoe musicaal zij en hun kroost zijn en buren zingen elkaar toe vanaf het balkon. Het is een grote serenade vol liefde en solidariteit en Elvis draagt zijn steentje bij.

Groeten van Elke

Kijken

19-04-2020

Als ik buiten loop, heb ik de gewoonte om naar de de grond te kijken. Daar zie ik mooie klinkerpatronen, weggesleten zebrastrepen en vreemde reparatieplekken in het asfalt. Ik geniet ook erg van stoepkrijttekeningen en handgemaakte hinkelbanen. Over tegels en patronen maakte ik een opdracht.

Groeten van Mirjam

Die Sonne

18-04-2020

Ik kijk naar het blog van 12.04.2020 van Mirjam. Mijn ramen zijn nog niet gelapt en dat is te zien ook, maar vandaag doe ik het beslist...en dan kan de zon weer ongehinderd door mijn ramen shinen.
''Lass die Sonne in dein Herz ;)''

Groeten van Elke

Gebakjes

17-04-2020

Mijn lieve collega Mirjam heeft een prachtige schilderopdracht gepost. Het uitvergroten van gebakjes, hiermee heeft zij onmiddellijk mijn volle aandacht en terwijl ik de mooie plaatjes van al die gebakjes bekijk, loop ik te watertanden. Op het laatste punt van de les verheug ik mij nu al: Vergeet je gebakje niet op te eten :)

Ik heb ze geteld, het zijn er vijf! Misschien is het een idee om af en toe ook vruchten uit te vergroten ;)

Groeten van Elke

Havermoutpap

16-04-2020

Toen ik ooit in Finland bij vrienden aanschoof aan de ontbijttafel kreeg ik een bord havermoutpap van havermout, water en veenbessen. Dat was de bijzonderste havermoutpap die ik ooit at.

Het rode kommetje op de foto kocht ik in Finland. Ik maak elke ochtend mijn pap zo: 1 kleine beker gevuld met havermout, sesamzaad en lijnzaad, 3 kleine bekers met water of melk of haverdrink (of een mix). In een pannetje op een laag pitje aan de kook brengen en dan uitzetten en 10 minuten laten staan. Mijn geheim is het snufje zout en de versiering van de pap met appel, banaan en noten.

Groeten van Mirjam

Ontbijt

15-04-2020

Wist je dat wij pas sinds de 19de eeuw brood bij het ontbijt eten? Dit was namelijk tot die tijd alleen voor de welgestelden. Brij, pannenkoeken of pap was het ontbijt van de gewone man en vrouw. Gelukkig kunnen wij nu wel allemaal van een heerlijk broodje genieten.

Groeten van Elke

Nee, het is niet Frida Kahlo...

14-04-2020

Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou zeggen...maar nee, het is niet Frida Kahlo. Elvis' bloementooi is wel op het excentrieke outfit van deze Mexicaanse schilderes geïnspireerd. Het werk en leven van haar zijn even dramatisch en ook als film ('Frida' uit 2002 met in de hoofdrol Salma Hayek) te bewonderen.

Groeten van Elke

Verrassing

13-04-2020

John, collega op een van de woonlocaties van HVO-Querido, vroeg mij of ik voor deze website een opdracht kon verzinnen die een verrassing is. Een verrassing voor jezelf verzinnen, uitvoeren en er verrast over zijn, dat is een leuke opgave! Dank je wel, John.

Groeten van Mirjam

Ramen lappen

12-04-2020

Op zondagochtend is het goed ramen lappen. Ik heb het vuil van maanden er met veel plezier afgeboend. Nu kan de lentezon binnenvallen in al haar pracht.

Groeten van Mirjam

Culinair op vakantie

10-04-2020

Heb je af en toe last van Fernweh? Het Nederlandse woord hier voor is reislust, maar met deze vertaling ben ik niet tevreden. Het geeft de gemoedstoestand onvoldoende weer. Het diepe verlangen om op avontuur te gaan, om even alles achter je te laten, maar je kan niet weg? Dan is de culinaire vakantie een absolute aanrader voor je. Kies een land, of landen van bestemming en plan je route. Kies voor ontbijt, lunch, of dinner.
Bereid vervolgens iedere dag (iedere zondag kan natuurlijk ook) een ander recept uit het gekozen vakantieland.

Groeten van Elke

Studio

09-04-2020

Daglicht is de belangrijke factor om een foto te maken in mijn huiskamerstudio. Soms is het even puzzelen voordat de zon en ik het eens zijn.

Groeten van Mirjam

Creatieve dag

08-04-2020

Maak er een creatieve dag van, vandaag. Het leuke van creatief bezig zijn is dat je alles zelf bedenkt. Er is geen goed of fout, als jij tevreden bent is het geslaagd. Het is verstandig om persoonlijke doelen niet direct hoog te leggen, wij hoeven geen van allen Van Gogh te zijn... maar wie weet?

Groeten van Elke

Waterlelies

07-04-2020

Waar zijn mijn glazen gebleven? Het halve huis staat in het teken van deze site en dus is het een charmante chaos. Maar waar zijn mijn glazen gebleven? Ik vond ze terug onder de waterlelies.

Groeten van Mirjam

Sinaasappelpapiertje

06-04-2020

Ik hou van koken zonder recept. Heb ik nog wortelen, uien en pompoen in huis, dan zou dat een goeie soep kunnen worden. Hüttenkäse, bonen en sla in huis? Salade! Om eerlijk te zijn is het misschien niet altijd een succes, maar wel altijd een mooi avontuur.

Voor dingen maken en knutselen geldt eigenlijk hetzelfde: maak vandaag plannen met de materialen die je al in huis hebt. Een kartonnen doos, wc-rol-kartonnetjes of het dunne papiertje dat om een sinaasappel zit? Verzin er gewoon wat mee.

Groeten van Mirjam

Nederland

05-04-2020

Samen zijn wij Nederland. Wij zijn meer dan 17,4 miljoen mensen en leven op ca. 34000 km2. Wij hebben verschillende culturele achtergronden en geloven in verschillende dingen. Onze tapas zijn bitterballen en blokjes kaas, wij leven en laten leven. Wij staan in de top tien van gelukkigste landen ter wereld en daar mogen wij best trots op zijn.

Groeten van Elke

Vakantie

04-04-2020

Ken je dat gevoel? Je bent toe aan vakantie, maar geen enkele mogelijkheid om er gehoor aan te geven? Daar helpt alleen één ding: VISUALISATIE! Verbeeld het je gewoon. Zet Caribische muziek aan, ga achter het raam in de zon zitten, zonnebril op, een lekkere moctail (alcoholvrije cocktail) in de hand, sluit de ogen half, kijk naar je kamerpalm… droom weg…

Groeten van Elke

Hondje Elvis

02-04-2020

Ik ben de dag begonnen met ochtendgymnastiek op een matje in de woonkamer. Ik ben niet erg fanatiek maar wel gedisciplineerd. Net als hondje Elvis doe ik dat trouwens alleen maar om mijn spierbundels op peil te houden :)

Groeten van Mirjam

Bewegen

01-04-2020

Sport geeft je energie en zorgt ervoor dat jij je beter voelt. Minder stress een betere stofwisseling, bloedcirculatie, ademhaling, weerstand… Het lijkt wel een wondermiddel.

Natuurlijk is het mogelijk dat jij net als Elvis het alleen maar voor een gespierd lichaam doet, maar dat mag. Sporten kan trouwens in een kleine ruimte en wil je met gewichten werken, pak gewoon kleine flesjes gevuld met water. En dan beginnen: linker arm vooruit, rechter arm vooruit en met de benen in de lucht… tot je merkt dat de stemming stijgt.

Groeten van Elke

Verse munt

31-03-2020

De munt op het balkon doet het goed. Met een paar blaadjes ga ik een kopje thee zetten, ter inspiratie. Elke schreef een opdracht over inspiratie.

Groeten van Mirjam

Schaduw

29-03-2020

De lentezon tovert op mijn balkon prachtige schaduw en maakt van mijn klapstoeltje een wirwar.

Groeten van Mirjam

Atelier-aan-huis

28-03-2020

Op zaterdag doe ik boodschappen en maak ik het huis schoon. Het was een flinke bende geworden met zo'n atelier-aan-huis. De bank vol spullen, het bureau bezaaid met A4-tjes en op de grond een kluwen snoeren.

Dit is mijn bank na de schoonmaak:

Rechts op de foto ligt (met dank aan R.) de rebus die sinds vandaag op de site staat!

Groeten van Mirjam

Bijna Pasen

27-03-2020

Goedemorgen lieve mensen,

In de supermarkt liggen al sinds weken de paashazen en chocolade eitjes in glanzend bont papier. Op de een of andere manier heb ik deze actie niet echt waargenomen, ze duurt te lang. Net als het sinterklaasfeest, dat begint tegenwoordig ook al eind augustus. Vanochtend schrok ik wakker, bijna Pasen!

Nu denk je misschien dat zijn nog een paar weken, maar als je zelf de versiering wilt maken en van een paastak wilt genieten is het tijd om te beginnen... En dat doe ik ook. Dus hou de site in de gaten. :-)

Groeten van Elke

Lente

26-03-2020

Goedemorgen lieve mensen,

Het is een zonovergoten ochtend en achter het raam is het lekker warm. Ik kan de lente ruiken, eindelijk!

Als ik uit het raam van mijn werkkamer kijk zie ik deze prachtige bloesemboom, een grote roze wolk. Ik ben nog niet helemaal wakker, een deel van mij is nog in dromenland...zag ik er net een elfje op één van de takken zitten? Hoe dan ook, een dag om van te genieten.

Groeten van Elke

Dagboek

25-03-2020

Dag lieve mensen,

Een blog schrijven is zoiets als schrijven in je dagboek, alleen kan in een blog iedereen meelezen. Als meisje hield ik een dagboek bij in een roze album met een gouden slotje. Ik heb het nog ergens (maar waar?). Ik schreef toen iedere dag met een potlood één kleine bladzijde vol.

Vandaag voeg ik twee nieuwe opdrachten toe aan de site: Maak een extra mooie rand met Elke en (die zag je vast aankomen) Begin vandaag een dagboek met Mirjam.

Groeten van Mirjam

Lancering

24-03-2020

Afgelopen week hebben we deze website vol creatieve plannetjes met veel plezier uit de grond gestampt. Elke dag komen er plannetjes om thuis te doen bij. Veel van onze opdrachten kunnen met pen en papier gedaan worden. Voor de liefhebbers die kleurpotloden, crêpe-papier of aquarelverf in huis hebben zijn er uitdagende opdrachten. Is al dat creatieve niks voor jou? Dan is Touwtjespringen zonder springtouw misschien een idee of Kermis in huis.

Morgen komen er nieuwe, vrolijke uitdagingen bij.

Groeten van Mirjam

Hoera!

24-03-2020

Dag lieve mensen,

HOERA!
In mijn hoofd tolt het nog een beetje van al de brainstormsessies van de laatste week, maar wij hebben resultaat.
Mag ik een zacht trommelgeroffel voor onze nieuwe website? Wij gaan ons uiterste best doen om jullie van creatieve tips en ideetjes te voorzien. Het schrijven van een blog vind ik wel een beetje spannend, 'entschuldigen sie bitte', Nederlands is niet mijn voertaal…maar dat mag de pret niet drukken. Doe gewoon mee. Veel plezier en tot snel.

Groeten van Elke