Hooikoorts

24-05-2023

Het is weer zover! De pollen vliegen door de lucht en iedereen met een gevoelig neusje en hooikoorts-allergie indicatie heeft er last van. Elvis niest al sinds dagen zonder einde, hij heeft deze allergie pas op latere leeftijd ontwikkeld. Elvis heeft zich laten inenten, gebruikt oogdruppels en eet honing van de bijen uit zijn leefomgeving...en als dit alles niet helpt zeilt hij met zijn bootje op de open zee en komt pas terug als de kust weer veilig is.

Groeten van Elke

Frisse kijk

12-05-2023

Tuinman Michael heeft een frisse kijk op tuinieren. Waarom geen doorgeschoten sla op de buitentafel? Gewoon in een bloempot. Ziet er weergaloos uit, toch?

Groeten van Mirjam

Extra kleur

12-05-2023

Marlene knipte twee tulpen, blaadje voor blaadje. Als je goed kijkt zie je dat ze het papier telkens dubbelvouwde en daardoor symmetrische vormen maakte. De zwarte kaart waarop de tulpen zijn geplakt, geeft de bloemen extra kleur.

Groeten van Mirjam

Twee minuten stilte

03-05-2023

Op 4 mei ben je van 20:00 tot 20:02 stil, je zegt niets. Je denkt dan aan de slachtoffers uit de tweede wereld oorlog. Ook Elvis doet eraan mee. Hij denkt aan het leed dat de oorlog teweeg brengt, aan de families die iemand moeten missen en dat zoiets verboden zou moest zijn. Dit gaat veel dieper dan een prijsstijging van zijn hondenkoekjes en zijn glansshampoo (veroorzaakt door de energiecrisis/ oorlog in Oekraïne). Vrijheid is kwetsbaar, weet Elvis, vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar als iedereen tegen oorlog is komt het vast wel goed.

Groeten van Elke

Uit de tuin

28-04-2023

Michael woont op één van de locaties waar ik werk en is daar tuinman. Hij is vormgever èn verzorger van twee tuinen: de siertuin en de moestuin. Onlangs maakten de bewoners van de locatie decoratie voor de bloesemtakken op tafel. Met lintjes hingen we de versiering er in. De week daarop waren onze paastakken een weelderig boeket geworden met tulpen uit de tuin. Dank je wel, Michael!

Groeten van Mirjam

Op de tast

28-04-2023

Marlene woont op één van de locaties waar ik werk en zij maakt graag kaarten. Zo'n kaart doet ze graag cadeau, dan schrijft ze iets spitsvondigs aan de binnenzijde en verrast zo vriend en vijand.

Marlene omschrijft mij precies de kleuren die ze in haar hoofd heeft en vraagt mij die tinten te brengen.
Ze gaat gestructureerd te werk, vouwt het witte papier dubbel en knipt een wolk. Ze vouwt de wolk open en vraag: 'Is ie goed?' Dan knipt ze nog een tweede wolk, maar zonder te vouwen. Ze vraagt om een licht blauwe kaart en een donkerblauw potlood. Ze tekent sterren, dan legt ze de wolken op de rand van de kaart en vraagt mij ze op te plakken. Ik sputter tegen. 'Marlene', zeg ik, 'die bovenste wolk, mag ik die iets meer naar boven schuiven dan verdwijnt de meest perfecte ster niet achter een wolk. Marlene is akkoord, ik plak de wolken vast en geef haar de kaart. Ze voelt of alles op zijn plek zit, vouwt de kaart open en schrijft op de tast haar bericht. In haar blinde ogen zie ik een twinkeling en ze schatert luid om wat ze schreef.

Groeten van Mirjam

Helen

28-04-2023

Op een van de locaties waar ik werk woont Helen. Met haar onderkoelde humor maakt zij van onze dinsdagmiddagen een feestje. Helen maakte deze vlinder van papier tot een juweeltje door pretogen op de vleugels te plakken.

Groeten van Mirjam

Oranje in huis

26-04-2023

Om alvast in de juiste stemming te komen, trok ik alle oranje boeken uit de kast. Voila! De toon is gezet.
Nu is het oranje in huis, of eigenlijk was dat het al want de boeken stonden, verspreid, al in de kast, maar vielen zo niet op. Als stapeltje doen ze het goed:)

Je kan er een stapelgedicht van maken, Elke legt het je uit.

Groeten van Mirjam

Stop pesten

19-04-2023

Wist je dat 19 april de dag tegen pesten is? Een ieder wordt opgeroepen om aandacht aan dit onderwerp te besteden. Elvis haat pestkoppen en het liefst zou hij op deze dag alle pestkoppen pesten... maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij besluit daarom vandaag bijzonder veel aandacht voor anderen te hebben. Hij heeft een mand vol dichtgevouwen papiertjes met lieve teksten erop gemaakt en Jan en alleman mogen er een pakken. Jan heeft zijn papiertje al bekeken en is blij. 'Je doet ertoe!' staat erop :-)

Groeten van Elke

Trommeltje met koekjes

12-04-2023

Ik was één van de gelukkigen die mochten aanschuiven bij de Paas-brunch van Pauline. Pauline is bijna 8, ze heeft een rode step, een wekker die liedjes zingt èn ze heeft haar A, B en C zwemdiploma. Ik kreeg een trommeltje van Pauline cadeau en dat trommeltje zat vol met geweldig mooie, zelfgemaakte koekjes. Pauline, dank je wel!

Groeten van Mirjam

Kapsalon

12-04-2023

Nee, Elvis zit niet bij de kapper, hij experimenteert alleen wat voor zijn nieuwe 'lente-look'. Het bijzondere nieuws van deze week is iets anders: het eten van zijn eerste 'kapsalon'. Ongeacht dat dit gerecht al sinds 2003 bestaat, heeft hij het nog nooit gegeten. Niet vanwege de 1800 calorieën, die zo'n standaard kapsalon heeft, maar vanwege het idee. Veel snackfood met veel saus en met kaas overbakken... het was een hele ervaring. Elvis heeft zijn weke patatjes weggewerkt, maar kiest de volgende keer liever een gemengde salade. Wist je dat de 'kapsalon' als cultureel erfgoed van de toekomst behandeld wordt? Gekker moet het niet worden, zegt Elvis.

Groeten van Elke

Kusje van de paashaas

05-04-2023

Eindelijk weer lente! Dat wordt gevierd met een heus lentefeest, Pasen. Elvis houdt ervan. Eitjes zoeken in de achtertuin en uitgebreid ontbijten met de hele familie. Elvis is al weken van te voren aan het bedenken waarmee hij de tafel dit jaar versiert. De keuze voor het gebak heeft hij nog niet kunnen maken. Wordt het een lekkere brioche met maanzaad of een verrukkelijk limoentaartje? Misschien wel allebei. Voor zoveel inzet krijgt Elvis alvast een kusje van de paashaas.

Groeten van Elke

Ruimte (2)

31-03-2023

Door het felle lentelicht werpt alles weer een scherpe schaduw. Het stoeltje op mijn balkon maar ook de stammen van de blauwe regen in de Hortus. Alles krijgt reliëf, met dank aan de lente.

Groeten van Mirjam

Verstekeling

29-03-2023

Op een ruig landje in de stad vond ik een kluwe bloeiende narcissen. Toen ik, op mijn knieën, de geur opsnoof raakt ik bijna bedwelmd door de onbeschrijfelijk lieflijke geur. Ik nam een foto van de narcissen en zag pas thuis dat er in de bloemkelk links-boven een verstekeling rondscharrelt.

Groeten van Mirjam

Knuffelkussen

29-03-2023

Heerlijk zo'n knuffelkussen op de bank! Lekker zacht om tegenaan te gaan liggen. Elvis leent zich er uitstekend voor, maar ook als harige-stressbal doet hij het goed. Hier is sprake van een win-win situatie.
Elvis geniet van een complete massage, terwijl de masseur aan frustratie-reductie doet. Stress verdwijnt zo, als sneeuw voor de zon. Bedankt Elvis!

Groeten van Elke

Verrassing-2

14-03-2023

In het Flevopark kwam ik deze wonderbaarlijke schoonheid tegen.

Groeten van Mirjam

Aandacht

06-03-2023

Vandaag poseert Elvis speciaal voor Dini uit Den Helder. Vorige week ontving hij een vraag van haar in de 'Lieve Elvis' rubriek. Of hij wel blij is met al de aandacht die hij krijgt, wilde zij weten en ja, dat is hij. Elvis houdt van aandacht, maar geeft deze ook graag... zeker aan een trouwe fan als Dini.

Groeten van Elke

Ineens

03-03-2023

Ineens staan alle perken, bermen en rotondes in de stad vol met lentebloemen. Dat maakt het fietsen van Betondorp naar Osdorp een stuk vrolijker. Deze foto maakte ik in de Hortus van Amsterdam. Hoe zou je de kleur omschrijven?

Groeten van Mirjam

Alaska lacht

01-03-2023

Op 1 maar begint de meteorologische lente, eindelijk. Het is vandaag een koude zonnige dag, Alaska houdt ervan. Hij rent, springt en danst op zijn achterpoten op de open plek in het bos. Hij droomt van een vakantie in Siberië en een hondenslee race. 'Dat zijn de lentekriebels' zegt Elvis en trekt een wenkbrauw op.

Groeten van Elke

Natte hond

15-02-2023

Het is niet eerlijk. Elvis heeft zich net onder de douche geshamponeerd, maar hij stinkt. De verdamping van het water in de vacht zorgt voor de verspreiding van dit odeur. Terwijl Elvis onder de keukenstoel langzaam opdroogt, verhelpen enkele geurkaarsjes het ergste.

Groeten van Elke

Uit de oude doos

08-02-2023

Het is zeker leuk om vooruit te kijken en dat heeft Elvis in januari ook volop gedaan. Achteromkijken kan je echter ook verblijden. Inmiddels heeft Elvis zich met zijn voornemens van de jaarwisseling gearrangeerd. Vegan is hij niet geworden. Elvis is niet meer zo fanatiek als op 2 januari, maar de een of andere wijziging aan zijn lifestyle heeft hij wel gedaan. Vooral zijn voornemens om meer te genieten houdt hij aan. Op dit moment bekijkt hij foto's uit de oude doos, terwijl hij in zijn rechtermondhoek op een botje kauwt.
Lekker.

Groeten van Elke

Rood

01-02-2023

Het mooiste rood van februari is voor mij de anemoon. Daar verbleekt zelfs Valentijnsdag bij.

Groeten van Mirjam

Hangplek

01-02-2023

Hangplekken worden in het algemeen met vervelende zaken geassocieerd. Men denkt aan overlast en ongure types. Een goede hangplek is belangrijk, zegt Elvis. Het is de plek waar je, kort of lang, kunt ontspannen en definitief ook geschikt voor nette tijdgenoten. Elvis hangplek/chillplek in huis is op het zachte kussen op de bank.

Groeten van Elke

My Heritage

25-01-2023

Iedereen wil het weten, iedereen is op zoek naar zijn roots. Bij wie hoor ik nu eigenlijk, hoe kom ik aan de mooie rode vacht en de mooie ronde ogen? Elvis heeft besloten om zijn DNA te laten bepalen. Hij heeft een beetje speeksel naar 'My Heritage' opgestuurd. Gisteren kreeg hij bericht van dit bedrijf, maar zoals je op de foto kunt zien was het resultaat niet verrassend: 60% hond en 40% bruine beer.

Groeten van Elke