Osdorp

29-09-2023

Ook Osdorp bouwt aan de toekomst en heeft binnenkort zijn eigen Zuidas. De ontwerpen zijn al klaar:)

Groeten van Mirjam

Extinction Rebellion?

27-09-2023

Elvis blokkeert de wasmachine. Is hij een Extinction Rebellion? Nee, hij is zeker voor biodiversiteit en hij wil zich ook voor het klimaat sterk maken, maar Elvis voert zijn eigen strijd. Niet voorstelbaar een wereld zonder pomeriaan, hij zet zich in voor de toekomstige generaties dwergkezen. Deze tips geeft hij je dan ook graag mee: gebruik een energiezuinige wasmachine, droog je was buiten aan de lijn (indien mogelijk), draai geen halfvolle wasmachines en was op lage temperaturen.

Groeten van Elke

In drukletters

20-09-2023

Twee jaar geleden schreef ik een blog over een vracht letters op een vrachtwagen en over omhoog kijken.
Vanochtend sloeg ik een krantje open en daar las ik in drukletters wat die geveltekst is: het is kunst!

Groeten van Mirjam

Appels

20-09-2023

De appel lijkt zo gewoon als hij in de supermarkt in de schappen ligt, hij is ons alledaagse fruit. Hoogste tijd om er even aandacht aan te besteden. De appel staat voor wijsheid, vruchtbaarheid en onsterfelijkheid, voor verleiding en voor zonde... een divers vruchtje dus. Elvis wil zich even laten inspireren en focust zich op zijn zelf geplukte appel. Hij denkt aan het Bijbelse verhaal van Adam en Eva. Hoe zou de wereld eruitzien als er geen appelboom in het paradijs was geweest. Hij denkt even goed na en komt tot de conclusie: 'Als er geen appelboom geweest was, was er ook geen paradijs geweest'.

Groeten van Elke

Ideetje

15-09-2023

Marlene kwam met een ideetje. Ze vroeg me of het mogelijk was om Lego te kopen. Ik kocht een flinke doos met kleurige, eenvoudige stenen. Marlene ging aan de slag, bouwde eerst een catamaran en toen een vliegtuig. Daarna werkten we samen aan een tafel, stoel, bed en sofa.

Groeten van Mirjam

De laatste vakantiedag

13-09-2023

De laatste vakantiedag is essentieel. Hoe wij onze vakantie in herinnering houden heeft vooral met de hoogtepunten en de afsluiting van de vakantie te maken. Om dit goed te doen is best wel een kunst. Het is niet makkelijk om iets prettigs los te laten. Het werk komt alweer gevaarlijk dichtbij en de terugreis op zich betekent ook best stress. 'Stop!' zegt Elvis,. 'even in die vertraging'... en dat doen Indy, Alaska en Elvis samen. Een laatste keer bewust genieten, neusjes in de lucht en zoveel Terschellinger lucht inhaleren als mogelijk.

Groeten van Elke

schilder Peter

08-09-2023

Vincent trekt graag op met de schilder die het buitenhoutwerk van de woonlocatie room-geel schildert. Eerst nam schilder Peter dagen lang het houtwerk af met een sopje, toen werd er geschuurd en nu is het aflakken begonnen.
Vorige week kwam Peter in het atelier een bekertje koffie drinken en heeft Vincent hem geportretteerd met houtskool op room-wit papier. Peter was een prima model, hij zat stil en leefde mee met de lijnen die op het papier verschenen. Het was gezellig aan tafel vanwege de vriendschappelijke sfeer tussen de tekenaar en de schilder.

Groeten van Mirjam

Uddevalla

25-08-2023

Ginette tekende zwaluwen met houtskool op wit papier. Die zwaluwen kwamen helemaal uit de Zweedse stad Uddevalla want Ginette liet zich inspireren door een luciferdoosje met zwaluw. Midden op het klassiek vormgegeven doosje vliegt het vogeltje, en eronder staat geschreven: 1895 en ook de fabriek in Uddavalla wordt genoemd. Op de tekening vliegen vijf sierlijke houtskool-zwaluwen en voor het maken van houtskool heb je een lucifer nodig:)

Groeten van Mirjam

Milk

25-08-2023

Marlene maakte een kaart voor mijn collega Marleen. Op de tast knipte zij een ontbijt voor haar begeleider: een kop thee, een pistolet en een flesje melk voor het wolkje in de thee. Binnen in de kaart, ook op de tast, schreef zij in mooie letters een paar lieve woorden.

Groeten van Mirjam

Barbie

23-08-2023

Elvis is niet snel nerveus, maar van een megastar als Barbie is hij dan toch onder de indruk. Als echte supporter maakt hij een kans op een 'meet and greet' met zijn idool. Gelukt! Een ontmoeting van slechts twee minuten, maar de wereld staat even stil. Hij had haar graag willen vragen of zij ook na het opstaan er al zo knap uitziet en of het lastig is om altijd hakken te dragen... toch er komt geen geluid uit zijn bek. Hij heeft amper naar haar durven kijken en dan zijn de twee minuten ook al om. Gelukkig heeft hij de foto nog.

Groeten van Elke

I love you!

16-08-2023

Niet iedereen vindt het makkelijk om zijn gevoelens te uiten, vooral als het om liefde gaat. Je moet wel sterk in je schoenen staan, om je zo kwetsbaar op te durven stellen. Het gevolg is dat gevoelens veel te weinig uitgesproken worden en emoties opgekropt. Dat benauwd. Dus, huil, lach en verwonder je. Laat de ander weten wat je denkt en voelt. Elvis doet het je voor en zegt je vandaag, wat hij je altijd had willen zeggen: 'I love you... I love you all'.

Groeten van Elke

Kattendag

09-08-2023

Gisteren, op 8 augustus, was de internationale kattendag. Dit is een soort dierendag, maar dan alleen voor onze miauwende vrienden. Elvis weet niet wat hij hiervan moet denken. Hij stond net nog in Amsterdam op een boot bij de canal pride voor inclusie en vandaag voelt hij zich al weer buitengesloten.
Gelukkig is op 26 augustus wereld hondendag, dat maakt het wel een beetje goed... maar de krachten bundelen tot de ultieme dag van de viervoeter, lijkt Elvis nog leuker, hij is voor verbinding.

Groeten van Elke

You Are Included

02-08-2023

Elvis is included en dat vindt hij fijn. 25 jaar Canal Parade in Amsterdam zijn een goede reden om trots te zijn. Gelijke rechten, zichtbaarheid, mogen zijn wie je bent... van 22 juli tot 6 augustus kan je in Amsterdam je uniciteit en de uniciteit van de andere vieren. Het thema van dit jaar zegt waarover het altijd al gaat: 'You Are Included'.

Groeten van Elke

Restjes

19-07-2023

Helen is een trouwe deelnemer aan het atelier op haar woonlocatie. Ze houdt van poëzie en ook van boetseren, tekenen en schilderen. Toen wij met vilt een feestslinger maakten, had Helen ook oog voor de restjes en snippers vilt. Ze legde de beige restjes op een roze vaantje en voegde twee rode harten toe. Voila: een gedicht van vilt.

Groeten van Mirjam

Marlene

16-07-2023

Marlene komt altijd met een plannetje naar het atelier. We overleggen kort en gaan dan aan de slag. Ik maakte de tafel, Marlene maakte de pan en het fruit van klei. Alles mini, alles op de tast gemaakt.

Groeten van Mirjam

The Living Museum

06-07-2023

Elvis zit tussen tubes verf en penselen op een roze wolk. Hij is net terug van een werkbezoek naar Zwitserland en Duitsland, waar hij kennis met 'The Living Museum' gemaakt heeft. Dit is een plek waar een ieder, met geleefde ervaring, zich artistiek kan ontwikkelen. Elvis werkt graag op deze manier aan zijn persoonlijk herstel en vindt het fijn om zijn artistieke opvatting met anderen te delen. Wie weet? Misschien komt er ook ooit een 'The Living Museum' in Amsterdam? Elvis is er dan zeker als de kippen bij.

Groeten van Elke

Tuinman Michael

14-06-2023

Op een van de locaties waar ik werk woont tuinman Michael. Vorige week stond er nog een sla-plant op de tuintafel, vandaag trof ik er aardbeienplantjes aan! Prachtig blad met een prachtige schaduw. Als daar straks dan ook nog aardbeien bungelen...

Groeten van Mirjam

Buitenspeeldag

14-06-2023

Vandaag is de nationale buitenspeeldag. In het hele land starten projecten op, om kinderen achter de computer weg te lokken. Elvis snapt er niets van. Voor hem is iedere dag een buitenspeeldag: achter zijn balletje aan rennen, met zijn pootjes in de modder, op het klimrek in de speeltuin klimmen, of met Alaska en Indi door het bos springen...zo komt Elvis aan zijn fantastische mojo.

Groeten van Elke

Op een grindpad

09-06-2023

In het Vondelpark zag ik een hondje waar ik niet bang voor was.

Groeten van Mirjam

Rabarber

07-06-2023

Elvis is zich nog niet zeker of hij rabarber lust, hij vindt hem te zuur. Dit jaar heeft hij met de oogst gewacht tot de stengels van de rabarberplant mooi rood waren... want: hoe roder de stengel, hoe zoeter de rabarber. Zijn suikerpotje heeft hij voor de zekerheid alsnog goed gevuld, wie weet hoeveel hij voor zijn rabarbermoes uiteindelijk nodig heeft? Eigenlijk is dit project van succes verzekerd, maar als het toch nog tegenvalt? Dan gebruikt hij de giftige bladen van de rabarber om 'thee' te zetten tegen rupsen en luizen, of de hele plant om zijn poot tegen op te tillen.

Groeten van Elke

Hooikoorts

24-05-2023

Het is weer zover! De pollen vliegen door de lucht en iedereen met een gevoelig neusje en hooikoorts-allergie indicatie heeft er last van. Elvis niest al sinds dagen zonder einde, hij heeft deze allergie pas op latere leeftijd ontwikkeld. Elvis heeft zich laten inenten, gebruikt oogdruppels en eet honing van de bijen uit zijn leefomgeving...en als dit alles niet helpt zeilt hij met zijn bootje op de open zee en komt pas terug als de kust weer veilig is.

Groeten van Elke

Frisse kijk

12-05-2023

Tuinman Michael heeft een frisse kijk op tuinieren. Waarom geen doorgeschoten sla op de buitentafel? Gewoon in een bloempot. Ziet er weergaloos uit, toch?

Groeten van Mirjam

Extra kleur

12-05-2023

Marlene knipte twee tulpen, blaadje voor blaadje. Als je goed kijkt zie je dat ze het papier telkens dubbelvouwde en daardoor symmetrische vormen maakte. De zwarte kaart waarop de tulpen zijn geplakt, geeft de bloemen extra kleur.

Groeten van Mirjam