🖨 Print deze opdracht

Fantaseren, Schilderen

Adventskalender

Als kind was het hebben van een adventskalender, in de laatste vier weken voor kerst, een must. Je kon altijd kiezen voor een kalender met chocolaatjes of een met plaatjes en glitter. Op 1 december mocht het eerste deurtje open en op 24 het laatste en ja, dan is het kerstavond. In Duitsland betekent dat pakjesavond en daarop werd altijd met smart gewacht. De kleine verassingen uit de adventskalender hielpen de tijd te overbruggen. Je hoeft natuurlijk geen kind te zijn om er plezier aan te beleven, gun jezelf deze kleine positieve boost in de donkere winterdagen.

Wat heb je nodig

Vel karton, 24 luciferdoosjes, lijm, schaar, en alles wat je aan versiering kunt bedenken is mogelijk... glanspapier, glitters, stikkers, verf, stift, magazines, strikjes... kleine cadeautjes (denk aan chocolaatjes, handgeschreven briefjes, kleine prularia en dergelijke)

Instructies

  • Bepaal of je een collage wilt maken, schilderen, of een combi, zoals bij dit voorbeeld.
  • Versier het karton, of schilder er een afbeelding op (kerstman, winterlandschap, engel, abstract...).
  • Versier de luciferdoosjes, of beschilder ze.
  • Schrijf op ieder doosje een cijfer, van 1 tot 24.
  • Plak de doosjes (niet op volgorde) op het vel karton. Let op dat er voldoende afstand tussen de doosjes zit om deze te kunnen openen.
  • Vul de doosjes met kleine verassingen.
  • Wacht op 1 december en open dan het eerste doosje.

Tips

Experimenteer er vooral op los. Je kunt de doosjes ook met cadeaupapier beplakken en met strikjes versieren... of de doosjes direct op het karton plakken en alles met acrylverf verven en met glitter bestrooien... Knip winter- of kerstmotieven uit magazines en maak er een collage van... je hebt vast wel een idee.

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten