🖨 Print deze opdracht

Ontwerpen

affiche ontwerpen

Een affiche is een aankondiging voor iets, denk bijvoorbeeld aan film, theater, lezing of concert. Een affiche kan ook een mening uitdragen, denk bijvoorbeeld aan politieke partijen. Er zijn ook affiches die je aan het denken zetten zoals Loesje met haar zwarte letters op wit papier. Wat staat er op jouw affiche?

Wat heb je nodig

Wit tekenpapier (ik gebruikte 200 grams papier), gekleurd of zwart vel karton 50 x 70 cm, kleurpotloden van goede kwaliteit, puntenslijper, gum, schaar, pritstift.

Instructies

Een affiche bestaat uit tekst en beeld (letters en plaatjes). Het ontwerpen van een affiche bestaat vooral uit schuiven-met-de-onderdelen.

  • Verzin een onderwerp voor je affiche.
  • Bedenk welke soort letters past bij je onderwerp. Worden het chocoladeletters, krulletters of Romeinse kapitalen?
  • Maak de letters, niet te klein, met kleurpotlood op het witte papier en knip ze uit. Met deze losse letters kan je schuiven tot je denkt: Ja, zo is het goed!
  • Maak het beeld met kleurpotlood op het witte papier en knip het uit. Natuurlijk kan je meerdere beelden maken.
  • Leg nu letters en beeld op het gekleurde of zwarte karton en ga schuiven aan de compositie. Wordt het een liggend affiche of een staand affiche? Staat alles strak en recht of maak je er een feestelijke bende van?
  • Schuif met alle onderdelen tot dat je denkt: Ja, zo is het goed!

Tips

Met kleurpotlood kan je heel goed kleuren mengen. Als je laag over laag werkt wordt de kleur lekker fel en krijgt de tint diepte.

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten