🖨 Print deze opdracht

Schrijven

Eén-lettergreep-verhaal

Taal is een spel. Je houd het kort, dat is waar het over gaat dit keer. Elk woord als één zucht, meer niet. Je zoekt in je hoofd naar kort en klein. Schud je hoofd leeg en schrijf de taal op.

Wat heb je nodig

Een pen, een wit vel, veel tijd

Instructies

Start waar je wil, schrijf een lied, een droom of een reis.

Maak jij dit af?

Laat licht reikt tot aan het veld. Ik kies een hol pad en loop west, langs een wei met vee. Ik ben de weg kwijt. Als ik de rand van het bos zie, zie ik hoog de maan staan. Ik sta stil en kijk om mij heen. Ik ben moe en zeg zacht: Het mos is mijn bed, de nacht is mijn vriend.

Ik slaap diep tot het licht mij wekt. De wind strijkt door mijn haar en de zon knijpt in mijn wang, ik nies en gaap, sta op en rek me uit. Op het mos, vlak bij mij, ligt een wit kleed. Op dat kleed ligt een peer, een vork en ook staat er een mok, een fles melk en een bord pap. Vreemd, pap met een vork, zeg ik. Maar het gaat best en smaakt goed. Als ik mijn pap op heb, steek ik de peer in mijn zak en kijk om mij heen. Bij een boom zit een vos, ik zie zijn staart. Was hij zo lief dit te doen voor mij?

Nu zie ik zijn kop, hij lacht. Hij wenkt met zijn poot en zijn staart krult om de stam. De vos kent dit bos en wijst me de weg, ik volg hem tot daar waar het bos een woud wordt. In het diepst van het woud geeft de vos mij een brief, hij knikt me toe en slaat af. Ik lees de brief. Er staat: In dit woud woont de pauw, hij wijst je straks de weg, geef hem als dank de peer. Ik lees de brief twee keer en wacht op de pauw.

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten