🖨 Print deze opdracht

Proeven

Groene pesto

Pesto is altijd goed! Vanaf mei is deze groene smaakmaker een vast bestanddeel in mijn koelkast. Heerlijk om een stukje brood erin te dippen, heerlijk in een pastasalade, met mozzarella en tomaten en al het andere, you name it. Je kan het recept hieronder natuurlijk ook halveren, maar dat is eigenlijk zonde, je kan er namelijk niet genoeg van krijgen. ;-)

Wat heb je nodig

50 gr pijnboompitten, 50 gr Parmezaanse kaas, 50 gr basilicum (vers), twee teentjes knoflook, vijf eetlepels olijfolie, snufje zout, zwarte peper uit de molen, keukenmachine/stafmixer

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Was de basilicum.
  • Verwijder de blaadjes van de steeltjes.
  • Doe alle ingrediënten bijelkaar en mix deze in de keukenmachine of met de stafmixer.
  • Serveer de pesto.
  • Bewaar (optioneel) de pesto in een afgesloten bakje met een laagje olie erop (ca. een week houdbaar in de koelkast).

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten