🖨 Print deze opdracht

Proeven

Groene pesto

Pesto is altijd goed! Vanaf mei is deze groene smaakmaker een vast bestanddeel in mijn koelkast. Heerlijk om een stukje brood erin te dippen, in een pastasalade, met mozzarella en tomaten en alles andere, you name it. je kan het recept hieronder natuurlijk ook halveren, maar dat is eigenlijk zonder, je kan er namelijk niet genoeg van krijgen. ;-)

Wat heb je nodig

50 gr. pijnboompitten, Parmezaanse kaas 50 gr, 50 gr. basilicum (vers), twee teentjes knoflook, vijf el. olijfolie, snufje zout, zwarte peper uit de molen, keukenmachine/stafmixer

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Was de basilicum.
  • Verwijder de blaadjes van de takken.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix deze in de keukenmachine of met de stafmixer.
  • Serveer de pesto.
  • Bewaar(optioneel) de pesto in een afgesloten bakje met een laagje olie erop (ca. een week in de koelkast).

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten