🖨 Print deze opdracht

Proeven

Harissa basisrecept

Het is de smaakmaker van Noord-Afrika en wordt gebruikt om o.a. couscous, soepen, rijstgerechten of deegwaren op smaak te brengen. Het leuke is dat je mag experimenteren. Iedereen heeft zijn eigen harissa-geheim. Een beetje citroen, of een vleugje anijszaad, gerookte paprika of gember? Probeer het uit.

Wat heb je nodig

6 rode pepers, ca. 50 ml olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 2 knoflooktenen, ½ tl. zout, 1 el. komijnzaad, 1 tl koriander

Instructies

  • Was de pepers en snij ze doormidden.
  • Verwijder de steeltjes en de zaadjes, als het niet te pittig mag worden (optioneel)
  • Snij de peper in stukken.
  • Doe de peper, de olijfolie, het tomatenpuree en het zout in de blender.
  • Pers de knoflook door de knoflookpers en voeg hem toe.
  • Rooster het komijnzaad en de koriander in een droge pan tot het geurt.
  • Vermaal de zaden met een vijzel.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Vermaal alles tot het een egale massa.
  • Vul de massa in een glazen potje en bewaar het in de koelkast.

Tips

Voeg niet direct alle olie toe. Als jij dit in stappen doet heb je meer controle over, hoe de textuur wordt. De textuur moet vergelijkbaar met die van mayonaise zijn.

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten