🖨 Print deze opdracht

Knippen

Kleedjes knippen

In één van de ateliers van HVO leerde ik een meisje kennen van 7 jaar die dol is op kleedjes knippen. Ze komt af en toe met haar moeder langs en dan gaan we zo fanatiek aan de slag dat de vloer onder de groene tafel vol snippers ligt. Onze kleedjes van papier hangen we met plakband op het raam. Dat meisje is inmiddels acht en we knippen nog steeds.

Wat heb je nodig

Papier (dun), schaar
optioneel: plakband

Instructies

Een vierkant kleedje knippen, dat gaat zo:

  • Vouw een vierkant vel papier precies door midden en dan nog eens precies door midden en dan nog eens (van punt naar punt) precies doormidden. Knip nu langs de kanten hier-en-daar een stukje weg. De kant die bestaat uit vier zichtbare lagen papier is de makkelijkste omdat je daar geen stukjes hoeft over te slaan. Klaar? Vouw het papier open. Gelukt?

  • Een langgerekt kleedje knippen, dat gaat ongeveer zo als hierboven beschreven maar dan met een langwerpig papier en met twee ongelijke papierranden. Maak er maar wat van.

Tips

  • Als je eindigt met 4 kleine kleedjes in je handen dan ben je misschien vergeten af en toe een stukje papier over te slaan. Probeer het gewoon opnieuw en die vier kleine kleedjes zijn eigenlijk ook heel mooi, toch?
  • Een kleedje kan na het knippen nog versierd met kleurpotlood of stift.
  • Een kleedje staat goed bij een kopje thee.
  • Plak de kleedjes op het raam, zo kan iedereen ze bewonderen!

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten