🖨 Print deze opdracht

Proeven

Köfte met yoghurtsaus

Eigenlijk was ik van plan om een recept voor de ramadan te schrijven, maar ik was te laat. Een recept wil ik alsnog plaatsen, want lekker is dit hapje het hele jaar. Deze pittige köfte verblijd je al met een geurexplosie tijdens het koken. Pure Wellens voor je reukzin.

Wat heb je nodig

Ingrediënten köfte: 1 tl. korianderzaad, 1 tl. gemalen komijnzaad, 1 tl. venkelzaad, 1 el. paprikapoeder, ½ tl. kaneel, 1 tl. rode peper, 3 tenen knoflook, 1 el. olijfolie, zout, 250 g rundergehakt, 150 gr. halal merguez worstjes, 50 g witte sesamzaad, 1 tl. sumak, verse koriander
Ingrediënten yoghurtsaus: 250 g Turkse yoghurt (vet), 1 knoflookteen, rasp en sap van een citroen (biologisch), twee takjes verse munt, zout, (eventueel een snufje suiker)

Instructies

  • Verhit een koekenpan (zonder boter).

  • Rooster de korianderzaad, het komijnpoeder, de venkelzaad en het paprikapoeder totdat het geurt.

  • Pers de knoflook in een bakje.

  • Voeg de olijfolie de peper en het kaneel en de geroosterde kruiden toe.

  • Stamp alles met de vijzel.

  • Haal het worstvlees uit het vel en meng het met het gehakt en de kruiden.

  • Zet het geheel minimaal een uur in de koelkast.

  • Haal het mengsel uit de koelkast en rol met natte handen kleine balletjes.

  • Wentel de balletjes in het sesamzaad.

  • Bak de balletjes in een beetje olijfolie in circa 15 minuten gaar.

  • Bestrooi de balletjes met de sumak en blaadjes verse koriander.

  • Doe de yoghurt in een bakje.

  • Pers de knoflook in de yoghurt.

  • Voeg het citroenrasp en het citroensap toe.

  • Snij de munt klein en voeg ze toe.

  • Voeg zout toe.

  • Proef de yoghurt en voeg indien nodig een beetje suiker toe.

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten