🖨 Print deze opdracht

Proeven

Lebkuchenherzen

In Duitsland zijn Lebkuchen erg populair, een kerst zonder dit gebak is moeilijk voor te stellen. Op internet vond ik een recept voor een Nederlandse variant van dit baksel. Natuurlijk heb ik dat direct uitgeprobeerd. Prachtige Lebkuchenherzen voor op de kersttafel.

Wat heb je nodig

200 g roomboter, 250 g suiker, 500 g honing (vloeibaar), 4 el speculaaskruiden, 4 el cacao, 2 eieren, 1 kg bloem, 1/2 pakje bakpoeder, snufje zout, glazuur en divers voor de versiering lintje, saté prikker

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Voeg de suiker en honing toe.
  • Vermeng de speculaaskruiden, de cacao, de bloem, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  • Vermeng de boter/honing/suiker met de andere ingrediënten, als de suiker is opgelost
    (homogene massa.
  • Voeg de eieren toe.
  • Zet het deeg voor twee uur in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkasten rol het uit (ca. 0,5 cm).
  • Werk met bebloemde handen.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Steek grote harten uit en leg deze op een bakblik met bakpapier.
  • Maak aan de bovenkant van het hart een gaatje met de saté prikker (voor het lintje)
  • Bak de harten in 10 tot 15 minuten gaar.
  • Laat de harten afkoelen.
  • Versier de harten met glazuur en divers.
  • Trek het lintje door het gaatje.

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten