🖨 Print deze opdracht

Ontwerpen

Logo ontwerpen

Een logo ontwerpen is een heerlijke klus. Ja, het is een klus want daar kunnen heel wat gelukkige uren in gaan zitten. Je bent gewaarschuwd! Ik wilde een logo maken voor Binnenrijm. Het logo laat in het kort zien wat binnenrijm is. Tsja!

Wat heb je nodig

Een lege wand of raam, flink pak post-its, potlood, stiften en (ruitjes-)papier.

Instructies

Ik dacht aan binnen en aan rijmen. Binnen = thuis = een huis. Rijmen = resoneren = herhaling. (Rijm laat woorden glanzen en legt verbanden in een tekst.) Met deze twee ingrediënten ben ik plannen gaan maken op papier. Ruitjespapier heeft het voordeel dat je met een soort pixels werkt, het laat zich uittellen en reproduceren. Toen ik een aardig ontwerp had, maakte ik het van post-its op de muur. Je kunt je logo-ontwerp zo goed bekijken en eenvoudig veranderen. Eigenlijk heb je een soort billboard in je kamer en kan je in het langslopen zien of het goed is. Als je ontwerp goed is is het af.

Tips

Je kan ook op het raam werken, dan kijkt de hele straat met je mee terwijl jij wikt en weegt.

Je ziet op onderstaande foto's dat sommige post-its omhoog gaan staan. Dat heeft er mee te maken hoe je ze van het post-it blokje afhaalt. Pak je ze vanaf de voorkant van het blokje, dan gaan ze van de muur afhangen, pak je ze van de achterkant van het blokje, dan hangen ze verticaal tegen de muur.

Laat je inspireren door de logo's die je al in huis hebt. Op alle verpakkingen in je keukenkastje en koelkast staan logo's. Op deze website staat onderaan de pagina wie zijn wij het logo van HVO-Querido. Je komt het tegen op alle locaties en alle brochures van HVO-Querido, maar heb je het al eens goed bekeken? Het logo laat de kijker veel ruimte, zijn die ovalen-met -V-vormen-in-geel-en-groen dansende mensen? Geeft het twee organisaties weer die zijn gaan samenwerken in Amsterdam en omgeving? Of zijn het ovalen en V-vormen in geel en groen?

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten