🖨 Print deze opdracht

Proeven

Meringue

Een echt guilty pleasure is meringue met slagroom en vers fruit, op petitfour formaat is zo een 'zonde' wel (af en toe) geoorloofd. Mijn vriendinnen zullen dit beamen en dienen zich graag zo een kleine suikershock toe. Morgen dan gewoon weer rauwkost ;-).

Wat heb je nodig

3 eiwitten, 150 gram fijne kristal of poedersuiker, 1 tl maizena, 1 tl citroensap, eventueel levensmiddelverf rood

Instructies

  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot ze stijf beginnen te worden.
  • Voeg de suiker langzaam toe.
  • Klop het geheel tot een dikke glanzende massa, zodat je pikken kunt trekken.
  • Klop de maizena en het citroensap erdoorheen (eventueel ook de levensmiddelverf).
  • Zet een spuitzak in een smalle kom en vul deze met het mengsel.
  • Verwarm de oven op 120°.
  • Leg bakpapier op een bakblik.
  • Spuit kleine rondjes (zo groot als een petitfour).
  • Laat de meringue ca. 1 ½ uur in de oven drogen.

Tips

Zorg ervoor dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn. Dan stijven ze beter op.

Zin om zelf een mooie etagère te maken?

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten