🖨 Print deze opdracht

Knippen, Schilderen

Met Ciglin een landschap maken

Ciglin maakt mooie werkstukken in het dinsdagmiddag-atelier op haar woonlocatie. In deze opdracht laat ze zien hoe zij dat aanpakt. Eerst schilderde ze een schitterend sober landschap op een schildersdoekje en hing het aan de muur.

Een paar maanden later bedacht ze dat er nog iets moest worden toegevoegd aan het landschap. Uit gekleurd papier knipte ze een bos, compleet met 6 paddestoelen en drie wolken.

Wat heb je nodig

Voor het sobere landschap:
een schildersdoekje, acrylverf, kwasten en penselen, palet, pot met water.

Voor het geknipte landschap:
wit papier (Ciglin gebruikte 200grams papier), acrylverf, kwasten, palet, pot met water, schaar en lijm. Ook kan je gekleurd papier of pakpapier kopen en daar in knippen.

Instructies

Meng mooie, vreemde, nieuwe kleuren op je pallet en beschilder het schildersdoekje met een kaal, saai, sober landschap. Een woestijnlandschap, een toendra-landschap, een zeelandschap, een stadslandschap, een maanlandschap, een nachtlandschap, een sprookjeslandschap, een vakantielandschap.

Knip uit kleurig papier (of zelf-gekleurd papier) bergen, bossen, boomgaarden, oerwouden, rotsen, eekhoorns, huizen, flats, kastelen, zee, rivier, eiland, zeemeerminnen etc.

Ciglin en ik maakten zelf gekleurd papier door verschillende kleuren verf op papier te zetten met mooie, beweeglijke kwaststreken.

Op de achterzijde van dat papier tekende Ciglin de figuren die ze nodig heeft voor haar landschap.

Als alle onderdelen zijn geknipt, dan begint het schuiven op het doekje om de juiste compositie te vinden.

Weet je welke compositie de beste is? Plak dan alles op zijn plek vast.

Tips

Details kan je toevoegen met potlood.

De dubbele berk werd geknipt en getekend (de streepjes op de bast) door Fokke die bijna altijd even komt kijken in het dinsdagmiddagatelier en met ons een kopje thee drinkt.

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten