🖨 Print deze opdracht

Proeven

Pastel de nata

Wie ooit in Portugal geweest is kent ze, de zoete custardgebakjes die in geen bakkerij mogen ontbreken. Monniken uit Lissabon verkochten deze verrukkelijke pasteitjes al in de 19de eeuw. Heerlijk met een kopje sterke espresso.

Wat heb je nodig

Ca.10 plakjes diepvriesbladerdeeg, een glas, bakvormpjes(papier), muffinvorm, 500 ml volle melk, een stokje kaneel, rasp van een biologische citroen, vier eidooiers, twee eetlepels bloem,
60 gram suiker, een zakje vanillesuiker (8 gram).

Instructies

  • Laat de bladerdeegplakjes kort ontdooien.
  • Steek met een glas 10 rondjes uit het bladerdeeg.
  • Doe de papieren bakvormpjes in het muffinbakblik.
  • Druk de uitgestoken deegrondjes in de bakvormpjes.
  • Zet het muffinbakblik in de koelkast.
  • Schenk de melk in een pan.
  • Voeg het kaneelstokje en het citroenrasp toe.
  • Meng de eidooiers met de bloem en de suiker tot een glad papje.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Schep, voordat het kookpunt bereikt is, iets warme melk af en roer door het eimengsel. Voeg, als de melk kookt, het mengsel toe en laat even doorkoken.
  • Laat het mengsel even afkoelen.
  • Verwarm de oven op 220°.
  • Haal het muffinblik uit de koelkast en vul de vormpjes met de pudding (tot vlak onder de rand).
  • Bak in ca. 20 minuten gaar.

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten