🖨 Print deze opdracht

Schrijven

Post

Is het mogelijk om jezelf te verrassen?

In je appartement een paar meubels anders neerzetten is een verrassing voor jezelf. Je hoofd op het kussen leggen dat voor de verandering op je voeteneind ligt. De dekens over je heen trekken en in slaap vallen. De volgende dag wordt je anders wakker dan gewoonlijk. Verrassing! Of: ruim je lawinekast op. Dat wordt genieten als je die kast opentrekt en je schrikt van de orde die er heerst op de planken. Verrassing!

Waar ik echt heel blij van wordt is post. Leuke post is de beste verrassing die er bestaat: een enveloppe met letters, postzegel en stempel, het open snijden van de enveloppe, het openvouwen van de brief en dan het lezen. Terwijl mijn ogen lezen hoor ik de stem van degene die mij schrijft. Het is net of ik wordt voorgelezen. Wat een goed cadeau!

Je kan een brief aan jezelf sturen maar of die brief je ook verrassen gaat, dat betwijfel ik. Jezelf verrassen per post vraagt om een omweg: schrijf een brief aan een ander, vertel over jezelf, noem een paar grappige details, vertel over je dag en vraag naar de ander, naar een paar details uit zijn of haar leven. Met wat geluk komt er een brief terug. Daar ligt een verrassing voor jou op de mat!

Wat heb je nodig

Pen, papier, enveloppe, postzegel.
optioneel om de brief en de enveloppe te versieren: stiften, potloden, stickers

Instructies

  • Leef je in in de ander.
  • Schrijf met aandacht en maak mooie zinnen.
  • Stel vragen in je brief.
  • Vertel over wat er goed gaat en over wat je moeilijk vind.
  • Schrijf iets persoonlijks (maar geen topgeheimen).
  • Versier de enveloppe (daar wordt de postbode ook blij van).

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten