🖨 Print deze opdracht

Proeven

Pruimenmoes

Het is weer pruimentijd. Op deze tijd verheug ik mij het hele jaar. Pruimentaart, pruimencrumble, pruimenjam, of pruimenmoes, ik ben er gek op. Camembert en oud Amsterdamse kaas eet ik het liefst met pruimenmoes, op het terras. Er zijn talloze mogelijkheden om je moes te aromatiseren, probeer gewoon uit wat jij het lekkerste vindt. Gember, rozemarijn, rode port of kaneel, probeer het gewoon een keer. Smullen!

Wat heb je nodig

500 g pruimen, 250 g suiker, sap van 1/2 citroen, tl gemberpoeder, tl rozemarijn, snufje kaneel

Instructies

  • Was de pruimen.
  • Verwijder de pit.
  • Snij de pruimen klein en leg ze in een ovenschaal.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  • Vermeng alles met elkaar.
  • Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
  • Bak de pruimen ca. 90 minuten in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven.
  • Doe een beetje van de warme moes op een koud bordje.
  • Haal je vinger door de moes. Als de moes niet terugvloeit is het dik genoeg.
  • Als de moes nog niet terugvloeit, zet dan de ovenschaal terug in de oven, en herhaal de vorige stap opnieuw.
  • Vul een uitgekookt schroefglas met de moes.

Tips

Het aroma van de pruimen zorgt voor de smaak van het moes. Proef voordat je begint of de pruimen voldoende aroma hebben. Bak, voor een amandelachtig aroma, een paar pruimenpitjes mee. Vergeet niet deze weer uit de moes te halen:)

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten