🖨 Print deze opdracht

Tekenen, Schrijven

Reispost

Gaat er een vriend op reis, verras die vriend dan met reispost. Je stopt in een enveloppe tekeningetjes van dingen die de reiziger onderweg van pas komen. Achterop de tekeningetjes schrijf je een berichtje. Als de reiziger eenmaal onderweg is met de bus, trein of de boot, is er alle tijd om jouw reisbrief te bewonderen.

Binnenkort gaat Binnenrijm-collega Elke met een delegatie van HVO-Querido naar Zwitserland om o.a. The Living Museum te bezoeken. De delegatie reist met de trein.

Wat heb je nodig

papier, potlood, gum, stift, enveloppe en schaar (die staat niet op de foto, sorry!)

Instructies

  • Verzin 10 dingen om meegegeven.

  • Schets die 10 dingen met potlood op papier. Ik gebruikte wit 80 grams papier. Zorg dat er tussen de dingen ten minste een centimeter ruimte is.

  • Zien de schetsen er goed uit? Pak dan een stift. Plak je schets op het raam, plak er een papier overheen, het zonlicht laat de schets doorschemeren op je nieuwe papier. Trek de lijnen over met stift. Nu kan je ook kleine wijzigingen en verbeteringen doen.
  • Zijn alle tekeningen naar wens, knip ze dan uit. Ik liet een randje wit staan zodat de viltstift-lijn intact blijft.
  • Schrijf achterop de tekeningetjes je berichtjes aan de reiziger. Ik deed dat met potlood omdat ik bang was dat de stift door het papier heen zichtbaar zou worden.

(Even pauze! Om de groep bij elkaar te houden. Om je bril te poetsen. Voor tussen door. Om op uit te rusten. Om de bergtoppen te bewonderen. Voor de Zwitserse gastvrouw en gastheer. Voor op je hotelkamer. Om een dagboek te schrijven. Om voor de zon te schuiven, als het nodig is.)

Reispost-postzegel

Nu nog een postzegel tekenen voor op de enveloppe en de brief meegeven aan de reiziger. Of een echte postzegel plakken en verzenden per post.

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten