🖨 Print deze opdracht

Proeven

Sweet chilisaus

Heerlijk zo'n pittig sausje bij de BBQ, zelfgemaakte loempia's, of kipnuggets… Ik kan zo doorgaan, 'alles' is lekker met zo'n zelfgemaakt sausje. Een snelle tip voor hete dagen is een traktatie op een zogenaamde 'Gooise dip'. Meng 400 gr. roomkaas met 125 gr. crème fraîche. Doe alles in een bakje en trek er met de achterkant van een theelepel 'slootjes' in. Vul de 'slootjes met je chilisaus', zodat een speels effect ontstaat. Met een zak Nacho's om te dippen en een koud drankje kom je de middag wel door.

Wat heb je nodig

1 el. neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
6/8 rode pepers
3 teentjes knoflook
2 cm gember
300 ml rijstazijn
400 gr bruine suiker of kristalsuiker
1 el maizena
4 el water

Instructies

  • Snij de pepers doormidden.
  • Verwijder de zaadjes en het groen. (Als je van scherp houd kun je een deel van de zaadjes laten
    zitten.)
  • Hak de pepers in een keukenmachine of hakmolen fijn.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de pepers kort.
  • Pers de knoflook en de gember met een knoflookpers en voeg dit toe.
  • Voeg de rijstazijn en de suiker toe.
  • Laat het geheel ca. 10 minuten koken.
  • Meng de maizena met het water (glad papje).
  • Voeg maizena-mengsel toe en kook het geheel tot je tevreden bent met de dikte van de saus.
  • Doe de saus in een glazen schenkfles of pot en bewaar deze in de koelkast.

Tips

In een noodgeval kan je de roomkaas achterwege laten en je dip alleen met crème fraîche en sweet chilisaus.

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten