🖨 Print deze opdracht

Knippen

Versiering van boterhamzakjes

Op een van de locaties waar ik werk, werken drie Suzannes. Eén van de drie liet mij een filmpje zien waar boterhamzakjes worden getransformeerd tot een prachtige versiering. We gingen meteen in de keuken op zoek naar papieren boterhamzakjes. Hebbes! Verder heb je alleen een schaar en prit-stift nodig. O ja, ook nog een draadje voor het ophangen van de versiering.

Wat heb je nodig

papieren boterhamzakjes (wij gebruikten 9 stuks per versiering), prit-stift, schaar, garen, eventueel een paperclip.

Instructies

  • Plak de 9 boterhamzakjes een-voor-een op elkaar. Je hebt aan 1 streep prit-stift genoeg. Het laatste zakje krijgt zijn streep prit-stift pas straks.
  • Laat het stapeltje zakjes even drogen.
  • Knip de ongelijke open kant van de zakjes in één keer in een vorm.
  • Klap de cirkel voorzichtig open en kijk of de vorm je bevalt. Moet het anders worden? Succes met knippen!
  • Is de vorm van de versiering naar wens? Dan is het tijd om langs de lange kanten van het stapeltje zakjes, hier-en-daar stukjes weg te knippen.

Vouw de cirkel weer open om te zien of de gaten er goed uit zien.

Vouw de zakjes weer tot een stapeltje, zet de laatste streep prit-stift op het bovenste zakje. Vouw de cirkel open en duw het eerste en het laatste zakje tegen elkaar aan. Ik gebruikte twee een linialen om de zakjes stevig tegen elkaar te drukken. Wat ook kan: het eerste en het laatste zakje met een paperclip vastzetten, heb je meteen een oogje om het draadje te bevestigen.

Tips

Ze zeggen wel eens: less is more. Dat eerste knipsel van Suzanne is prachtig van eenvouwd:-)

Succes en groeten van Mirjam!

👈 Meer opdrachten