🖨 Print deze opdracht

Proeven

Versunkener Apfelkuchen

Al in het jaar 1590 wordt de appeltaart in England genoemd, sindsdien heeft dit verrukkelijke gebak zich in alle richtingen ontwikkeld. Van appelflap tot 'a la mode' appeltaart met vanille-ijs en/of een toef slagroom. 'Je adem is als de geur van appelcake' schreef Robert Greene meer dan 400 jaar geleden. Die man wist complimenten te maken. Geïnspireerd als ik nu ben, eet ik een paar stukjes appeltaart en verras mijn familie vanavond met mijn appel-adem. ;-)

Wat heb je nodig

  • 5 appels
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een citroen
  • tl kaneel
  • snufje zout
  • 200 gr bloem
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 30 gr maïzena
  • 125 gr boter
  • 125 gr suiker
  • vanillesuiker
  • 3 el melk
  • eventueel amandel-aroma

Instructies

  • Schil de appels
  • Halveer de appels
  • Verwijder het klokhuis
  • Snij de appels aan de bolle kant een halve centimeter in, zoals op de foto.
  • Vermeng de appels met het citroensap en het kaneel
  • Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtige massa
  • Voeg de eieren toe en meng het geheel.
  • Vermeng de bloem, de maïzena, het zout en het bakpoeder
  • Voeg het bloemmengsel toe
  • Vet een springvorm in
  • Vul het deeg in de springvorm
  • Leg de appels met de bolle kant na boven in het deeg
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven op 175 graden 40 tot 50 minuten

Tips

Bestrooi de afgekoelde appeltaart met poedersuiker, of glaceer de taart met poedersuikerglazuur.

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten