Buitenrijm: potige stier

18-03-2022

Wie wel eens in een tentje sliep, weet dat gerommel buiten de tent nogal gauw 'groot' lijkt. Een egeltje klinkt als een wolf, een veldmuis als een wild zwijn. In Engeland werd ik in mijn tentje, op een weilandje, ooit wakker van vreemd gesnuif. Ik hield mijn adem in en luisterde. Aan de andere kant van het tentdoek klonk het als een potige stier. Ik huiverde en hoopte dat de zon weldra zou opkomen.
Even later snoof het niet alleen bij mijn hoofd maar ook bij mijn voeten. Twee stieren in één wei? Ik kroop wat dieper in mijn slaapzak. Hoe gaat dit aflopen, dacht ik benauwd.
Plotseling lieflijk klagend blaten gaf mij moed om de rits van de tent op een kiertje te schuiven en het weiland in de vroege ochtendzon te bekijken: lammetjes, overal lammetjes. Wat een feest!

In de stal van Arno is het ook feest. Moederschapen vinden het gespring en gedoe op hun rug heerlijk, zegt Arno. O ja, een moederschaap is: een ooi :-)

Groeten van Mirjam