Waarom Elvis Elvis heet?

23-06-2020

In het blog op 12-06-2020 vraagt Mirjam zich af hoe Elvis aan zijn naam komt. Ik lucht het geheim.

Het was een broeierige avond in Memphis Tennessee. Ik had net een VIP-tour in Graceland achter de rug en zat op een terras met een koel drankje uit te rusten. Plotseling werd mijn aandacht door een jonge man getrokken die een potsierlijk beestje op zijn arm hield. Het was onmogelijk om te herkennen wat het was, maar in een gesprek werd snel duidelijk dat het een pup was. Een pomeriaan. Zoiets had ik nog niet eerder gezien, maar ik wist direct, zo een hond hoort bij mij. Toen ik in gedachten naar de pup keek voelde ik plotseling een koele adem langs mijn wang en een stem zei: 'Je moet hem Elvis noemen'. Toen ik mij omdraaide zag ik niemand, maar in de verte hoorde ik het nummer: 'Can't help falling in love'.

Elvis is still alive. Nog vragen?

Groeten van Elke