🖨 Print deze opdracht

Proeven

Brioche

Een brioche is een tussenvorm van cake en brood en uitermate geschikt voor een feestelijk ontbijt. Natuurlijk is het ook mogelijk om een brioche in de supermarkt te kopen, maar die is niet zo lekker als zelfgemaakt. Het hele huis begint te geuren en geeft vreugde vooraf.

Wat heb je nodig

Ingrediënten:
500 g tarwebloem, 60 g suiker, snufje zout, 1 pakje droge gist (7 g), 250 g roomboter, 4 eieren, 250 ml lauwe volle melk

Mengkom, springvorm (diameter 26 cm), bakpapier

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Zorg ervoor dat de roomboter en de eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Snij de roomboter in blokjes in de kom.
  • Voeg de eieren toe.
  • Voeg de lauwe melk toe.
  • Kneed het geheel ca. 10 minuten met de kneedhaken van de elektrische mixer.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier. (Als je de rand van de springvorm invet, kan je stukken bakpapier ertegen aan plakken).
  • Steek met een eetlepel gelijke stukken deeg af en leg deze in de springvorm (zoals op de foto).
  • Dek de springvorm met een schone doek af.
  • Zet de springvorm op een warme plek (bijvoorbeeld op de vensterbank in de zon).
  • Laat de deeg een uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Zet de springvorm in de oven en bak de brioche ca. 25 minuten.
  • Haal de brioche uit de oven en laat hem afkoelen.

Tips

  • Ook lekker met een glazuur, die maak je makkelijk door iets poedersuiker met water aan te roeren.
  • Eet de brioche met zelfgemaakte aardbeien-sinaasappel-gelei!

Succes en groeten van Elke!

👈 Meer opdrachten